Računalništvo, telefonija
01.02.2010 13:00
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel in Micron najavila pričetek proizvodnje statičnih pomnilnikov v 25-nanometrski tehnologiji

Kapaciteta pogonov Solid State se po povečala, njihova maloprodajna cena pa bo občutno nižja.
Kapaciteta pogonov Solid State se po povečala, njihova maloprodajna cena pa bo občutno nižja.

Leta 2006 sta računalniška giganta Intel in Micron ustanovila skupno podjetje IMFT (Intel-Micron Flash Technologies), katerega primarna naloga je razvoj in izdelava statičnih pomnilniških elementov. Podjetje IMFT je sprva izdelovalo statične pomnilnike v 72-nanometski tehnologiji, dve leti kasneje pa so na trg že prispeli pomnilniki, izdelani s pomočjo 50-nanometske tehnologije. V lanskem letu pa je podjetje IMFT osvojilo že 34-nanometrsko tehnologijo izdelave statičnih pomnilnikov.

Pred kratkim pa je inovativnim inženirjem podjetja IMFT uspelo izdelati prve primerke statičnih pomnilnikov, ki vsebujejo 25-nanometrske tranzistorje. Masovna proizvodnja novih statičnih pomnilnikov naj bi se pričela v letošnjem poletju, medtem ko bodo prvi izdelki na voljo proti koncu leta. Z novimi pomnilniškimi elementi, izdelanimi s pomočjo 25-nanometrske tehnologije, bodo kot prvi opremljeni Intelovi pogoni Solid State kapacitete 160 GB, 320 GB in 600 GB.

Novi Intelovi pogoni Solid State naj bi dosegali hitrosti prenosa do 200 megabajtov na sekundo in naj bi bili za okoli polovico cenejši na gigabajt prostora v primerjavi z zdajšnjimi modeli. Novinci naj bi na ameriški trg prispeli v zadnjem četrtletju letošnjega leta, v Evropi pa jih lahko pričakujemo šele v prvih mesecih leta 2011.


Prijavi napako v članku