Računalništvo, telefonija
25.08.2016 12:35

Deli z drugimi:

Share

Intel bo na grožnjo podjetja AMD odgovoril s procesorji Kaby Lake!

Procesorji Intel Kaby Lake bodo občutno pohitrili delovanje osebnih računalnikov!
Procesorji Intel Kaby Lake bodo občutno pohitrili delovanje osebnih računalnikov!

Podjetje AMD je pred kratkim napovedalo novo generacijo procesorjev ZEN, ki temeljijo na osnovi zgradbe Summit Ridge in s tem podjetju Intel napovedalo vojno brez primere (bit.ly/AMD-Zen-RN). Računalniški gigant mu seveda ni ostal dolgo dolžen, saj je najavil, da bodo njegovi procesorji s sredicami Kaby Lake na voljo še pred koncem leta. Inovativni novinci bodo izdelani s pomočjo 14-nanometrske tehnologije in bodo iz prodajnih polic trgovin izpodrinili procesorje družine Skylake. Novinci bodo občutno zmogljivejši od zdajšnjih, hkrati pa bodo pri delovanju znatno varčnejši z električno energijo, kar posledično pomeni, da se bodo pri tem manj segrevali.

Podjetje Intel bo za namizne računalnike pripravilo tri družine procesorjev Kaby Lake, in sicer najzmogljivejše modele s toplotno močjo 95 vatov, modele srednjega cenovnega razreda s toplotno močjo 65 vatov ter energijsko varčne procesorje s toplotno močjo komajda 35 vatov. Med predstavniki najzmogljivejših modelov bomo seveda našli procesorje z odklenjenim množilnikom frekvence, kupcem pa bosta sprva na voljo dva modela, in sicer Core i7-7700K in Core i7-7600K , katerih frekvenca delovanja bo znašala 4,2 gigahercev (4,5 gigahercev v pohitrenem načinu) oziroma 3,8 gigahercev (4,0 gigahercev v pohitrenem način). Količina predpomnilnika za pa bo znašala kar osem megabajotv.

Za manj zahtevne uporabnike namiznih in prenosnih računalnikov pa bodo na voljo procesorji Core i7-7700K, Core i7-7700 in Core i7-7700T. Ti bo podatke preračunavali s štirimi procesorskimi jedri, količina predpomnilnika pa bo tu znašala šest megabajtov. Energijsko varčni procesorji Intel Kaby Lake pa bodo opremljeni z oznakama U in Y ter bodo seveda namenjeni kompaktnim prenosnim računalnikom in prenosnikom 2-v-1.


Prijavi napako v članku