Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
05.06.2024 08:30
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Instagram preizkuša obvezne premore z oglasi

Instagram preizkuša t. i. premore z oglasi, ki vas prisilijo, da se za nekaj časa ustavite in pogledate oglas, preden lahko nadaljujete s pomikanjem po platformi. Več uporabnikov portalov X in Reddit je poročalo, da so že opazili to funkcijo. Spletni portal The Verge pa je od tiskovnega predstavnika Instagrama Matthewa Tyea prejel tudi uradno potrditev, da so začeli s preizkušanjem oglasov.

Eden od uporabnikov je funkcijo opazil med pomikanjem po zgodbah in objavah. Po določenem času pomikanja mu je Instagram preprečil, da bi nadaljeval, dokler si ni ogledal oglasa. Kako pa je vse skupaj videti? Instagram prikaže ikono “oglasni premor” s časovnikom, ki odšteva čas in kaže, koliko bo trajalo, preden se boste lahko spet začeli pomikati.

Ko uporabnik tapne ikono za več informacij o tej funkciji, Instagram prikaže sporočilo: “Prekinitve z oglasi so nov način prikazovanja oglasov na Instagramu. Včasih si boste morda morali ogledati oglas, preden boste lahko nadaljevali z brskanjem.”

Instagram že nekaj časa prikazuje sponzorirane objave in oglase med vsebino, ki jo preletavate, ne glede na to, ali gre za domači ali tuji kanal. Toda vstavljanje vsebine, ki je ni mogoče preskočiti, med objave oglaševanje na Instagramu dviguje na čisto drugo raven in zdi se precej moteče. “Vedno preizkušamo formate, ki lahko oglaševalcem prinesejo dodano vrednost,” pravi Tye.

Poleg Instagrama tudi YouTube pred videoposnetki in med njimi prikazuje oglase, ki jih ni mogoče preskočiti. Tako YouTube kot TikTok med svoje kratke videoposnetke vstavljata tudi oglase, vendar jih lahko tam še vedno preskočite.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več