Industrija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
30.06.2022 16:50

Deli z drugimi:

Share

Inovacije, ki bi IT strokovnjakom pomagale pri doseganju trajnostnih ciljev

• Raziskava, ki jo je naročil Schneider Electric, razkriva vrzel v trajnostnih ukrepih v podatkovnih centrih in IT industriji.
• Predstavljene inovacije podpirajo naslednji val trajnosti in odpornosti v podatkovnih centrih in robnem IT: nov program mySchneider IT Partner, enostavna rešitev za modularni podatkovni center vse v enem, razširitev programske opreme EcoStruxure IT DCIM.
Foto: Schneider Electric
Foto: Schneider Electric

Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je predstavil tri neodvisne raziskave o trajnosti v IT industriji in podatkovnih centrih. Rezultati študije so bili premierno predstavljeni na medijskem dogodku družbe Schneider Electric z naslovom Prihodnost je zdaj: Priprava IT infrastrukture na neto ničelne izpuste. Rezultati so razkrili vrzel v trajnostni učinkovitosti.

Raziskovalne hiše 451 Research, Forrester in Canalys so neodvisno zbrale podatke več kot 3000 anketirancev po vsem svetu, vključno z največjimi ponudniki kolokacij in oblakov, ponudnike IT rešitev in IT strokovnjake, ki prihajajo iz različnih segmentov in organizacij. Rezultati so pokazali, da obstaja velika razlika med tem, kje podjetja mislijo, da so, in dejanskim izvajanjem splošnih programov trajnosti IT infrastrukture.

»Podatkovni centri igrajo v Elektriki 4.0 ključno vlogo, pri čemer imamo možnost pozitivno vplivati ​​na smer podnebnih sprememb. Kot del industrije smo odgovorni, da se nujno odzovemo in se držimo okoljskih zavez.«


Pankaj Sharma, izvršni podpredsednik sektorja Secure Power, Schneider Electric

»Podatkovni centri igrajo ključno vlogo v Elektriki 4.0, s katerim imamo možnost pozitivno vplivati ​​na pot podnebnih sprememb. Kot del industrije smo odgovorni, da se nujno odzovemo in se držimo okoljskih zavez. Dosegli smo nekaj napredka, a da bi se izognili največjim energetskim izzivom, morajo biti vsi podatkovni centri, vključno s podatkovnimi centri na robu, bolj trajnostni, učinkoviti, prilagodljivi in ​​odporni,« je dejal Pankaj Sharma, izvršni podpredsednik sektorja Secure Power pri Schneider Electric. »Raziskave so jasne – industrija ve, da bi morala biti trajnost prednostna naloga, a še vedno obstajajo izzivi, ko gre za ukrepanje. Za njihovo uspešno premagovanje bodo potrebna prizadevanja. Dobra novica pa je, da tehnologija, ki to omogoča boj trajnostno delovanje, že obstaja.«

Poleg objave rezultatov raziskave je Schneider Electric v živo s svojega sedeža v Parizu napovedal tudi več inovacij, ki naj bi podatkovnim središčem in IT strokovnjakom pomagale pri doseganju trajnostnih ciljev.

Foto: Schneider Electric

Osvežen IT partnerski program, ki pomaga partnerjem pri rasti poslovanja

S posodobljenim partnerskim programom za IT podjetja Schneider Electric pomaga partnerjem dolgoročno razvijati svoje poslovanje. Nova različica bo podprla IT partnerje prek poenostavljene programske strukture in različnih specializacij za ključne sektorje, kot so podatkovni centri, IT rešitve, programska oprema in storitve z novo paleto prodajnih orodij, usposabljanj in virov. Poleg številnih novih prednosti program ponuja tudi jasno trajnostno strategijo za partnerje s pomočjo rešitve Schneider Electric Green Premium™. Tako lahko partnerji postanejo strateški svetovalci in strokovnjaki na svojem trgu v več IT kompetencah, hkrati pa omogočajo razvoj različnih poslovnih modelov.

Schneider Electric napovedal novo rešitev Easy Modular Data Center All-in-One

Na virtualnem medijskem dogodku je Schneider Electric napovedal tudi novo rešitev za montažne podatkovne centre za Evropo. To so podatkovni centri Easy Modular All-in-One, ki združujejo moč, hlajenje in IT opremo v eni vnaprej konfigurirani rešitvi, ustvarjeni za podjetja, ki želijo implementirati strategijo robnega računalništva.

Z novo ponudbo je podjetje poenostavilo proces projektiranja in zagona ter odpravilo inženirska dela, zato lahko svojim strankam v samo 12 tednih zagotovi kakovostno, standardizirano rešitev.

EcoStruxure IT se ukvarja s spremljanjem in upravljanjem hibridne IT infrastrukture

Schneider Electric je napovedal razširitev svoje nagrajene programske opreme EcoStruxure IT DCIM. Nova posodobitev izboljšuje programsko opremo za upravljanje celotne hibridne infrastrukture ob upoštevanju zahtev industrije po bolj odporni, varni in trajnostni IT infrastrukturi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
industrija Industrija 4.0

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več