Računalništvo, telefonija
25.05.2013 09:36
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Innodisk nanoSSD: Najvišja kapaciteta za najmanjše naprave

Ker prostora za shranjevanje podatkov na mobilnih napravah in kompaktnih prenosnikih ni nikoli dovolj, je podjetje Innodisk zanje pripravilo trenutno najmanjši pogon Solid State. Na miniaturni pogon nanoSSD velikosti 6 x 20 x 2 milimetrov in teže komajda 1,5 grama lahko shranimo do 64 gigabajtov podatkov.
Prostorni in najmanjši pogon Solid State Innodisk nanoSSD je namenjen mobilnim napravam in kompaktnim prenosnikom.
Prostorni in najmanjši pogon Solid State Innodisk nanoSSD je namenjen mobilnim napravam in kompaktnim prenosnikom.

Pametni mobilni telefoni in kompaktni prenosniki so vsestransko uporabni, saj lahko namreč z njimi opravljamo že skorajda vsa opravila, ki smo jih še pred kratkim le na osebnih računalnikih. Ker pa razpoložljivega prostora za shranjevanje podatkov kaj hitro zmanjka, je podjetje Innodisk za tovrstne mobilne naprave pripravilo nadvse prostoren miniaturni pogon Solid State, ki meri zgolj 6 x 20 x 2 milimetrov in tehta le 1,5 grama. Na pogon nanoSSD podjetja Innodisk lahko shranimo vse do 64 gigabajtov podatkov.

Najmanjši in najprostornejši pomnilniški medij Innodisk nanoSSD je kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj je opremljen s podatkovnim vmesnikom SATA hitrosti šest gigabitov na sekundo ter omogoča prenos podatkov s hitrostjo 480 megabajtov na sekundo in branje s hitrostjo 175 megabajtov na sekundo. Novost je za nameček še nadvse varčna z električno energijo, saj pri polni obremenitvi porabi komajda en vat električne moči in je odporna na temperaturna nihanja, saj jo lahko uporabljamo v temperaturnem območju od minus 40 do 85 stopinj Celzija.

Podjetje Innodisk bo trenutno najmanjši in najprostornejši pogon solid State javnosti prvič predstavilo že na junijskem računalniškem sejmu Computex 2013. Prve naprave opremljene z njim pa lahko pričakujemo že konec jeseni.


Prijavi napako v članku