Triki in nasveti
24.03.2013 10:22

Deli z drugimi:

Share

Imejmo vreme pod kontrolo!

AccuWeather je ena boljših vremenskih aplikacij.
AccuWeather je ena boljših vremenskih aplikacij.

Vreme je ena izmed stvari, ki nam lahko polepša ali pokvari dan. Žal ga ne moremo spreminjati, lahko pa se nanj pripravimo. V pomoč pri tem so nam lahko številne aplikacije, ki jih najdemo za spletnih tržnicah za naše mobilne naprave. Mi smo si pogledali eno izmed boljših za operacijski sistem Android. Gre za aplikacijo z imenom AccuWeather, ki je brezplačno na voljo na internetnem naslovu http://goo.gl/Ac5cE.

Ko v aplikaciji določimo naš kraj, nam ta o njem poda številne bolj in manj pomembne vremenske informacije. V osnovnem zaslonu z imenom “NOW” nam prikaže trenutne vremenske informacije o našem kraju. Med drugim tako vidimo temperaturo, vlažnost, UV indeks, vidljivost, hitrost vetra in še kaj. Na zaslonu z imenom “HOURLY” imamo vremensko napoved za vsako prihajajočo uro posebej. Tako lahko na primer vidimo, ali bomo čez tri ure lahko šli kolesarit ali ne. Na zaslonu “HOURLY” imamo prikazan tudi temperaturni graf za prihajočih 24 ur.

Na strani “DAILY” nam aplikacija AccuWeather izpisuje vremensko napoved za prihajajoče dni. Na tej strani lahko tudi vidimo graf, kjer je prikazana napoved temperatur za naslednjih 14 dni. Omeniti pa velja še stran “MAPS“, kjer lahko vidimo radarsko sliko vremenskega dogajanja nad našim krajem v zadnjih nekaj urah. Kot smo pri aplikacijah za Android že vajeni, nam tudi aplikacija AccuWeather ponuja vpogled do vseh osnovnih informacij tudi preko vizualnega gradnika (widgeta).


Prijavi napako v članku