Računalništvo, telefonija
02.05.2008 11:12
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ime mu je Venus, LG Venus

Južnokorejski LG Mobile, ki je s svojim prihodom na zahteven in neizprosen trg mobilne telefonije že s prvimi predstavljenimi mobilnimi telefoni svoje znamke vpeljal nove standarde združevanja privlačne in dovršene oblike z uporabno, zmogljivo, a vendarle uporabniško preprosto tehnologijo, je nedavno predstavil novi model LG KF600 Venus, ki te dni prihaja tudi v ponudbo slovenskih mobilnih operaterjev.

Novi Venus zagotovo ne bo ostal neopažen, saj je skrbno in lično zasnovan drsni telefon, pri katerem izstopata dva zaslona, od katerih je eden občutljiv na dotik in tako zagotavlja pregledno in prilagojeno upravljanje s številnimi funkcijami. Glavni zaslon TFT, ki meri dobrih 5 cm, zagotavlja jasen in živahen barvni prikaz v ločljivosti 240*320 točk, spodnji zaslon je za četrtino manjši, premore 262.000 točk, inovacija InteractPad Pad pa prilagaja prikaz tega na dotik občutljivega zaslona glede na izbrano funkcionalnost.

Moda in estetika pri KF600 ne prideta do izraza le pri zunanji podobi: v telefon je že ob nakupu naloženih osem tem, katere so razvijali tudi znani oblikovalci, Venus pa bo s svojim vgrajenim fotoaparatom (ločljivost 3 milijonov točk) vedno pri roki za nepričakovane trenutke, ki si zaslužijo trajen spomin; da bo fotografija čim boljša pa poskrbijo samodejno ostrenje (auto focus), štirikratna digitalna povečava (zoom) in vgrajena bliskavica. Kadar posnetek ni dovolj zgovoren lahko Venus posname (in predvaja) tudi video izrezek, uporabimo pa ga lahko tudi kot diktafon. Venus bo zvesto služil po vsem svetu, saj deluje v frekvenčnih območjih GSM 900 in 1.800, ki sta značilni za Evropo, Azijo, Afriko in Avstralijo, ter GSM 1.900, ki je razširjeno po Ameriki. Ne bo omagal niti, ko vtičnice ni pri roki: pogon mu daje akumulator, ki premore poltretjo uro govora ali 200 ur pripravljenosti, kar je več kot 8 dni.

Ob novincu proizvajalca LG Mobile nikoli ne bo dolgčas, saj deluje kot predvajalnik glasbe, pri čemer je poskrbljeno tudi za prikaz izvajalca in naslova skladbe in celo za ovitke pripadajočih glasbenih del, ter kot radijski sprejemnik v območju UKV (FM). Glasbo v datotekah MP3 je mogoče uporabiti kot melodije zvonenja. Tu so še igrice, tako naložene kakor tudi tiste, ki jih je mogoče naložiti, za resnejše opravke pa še nepogrešljivi koledar, budilka, imenik, kalkulator, pregledovalnik dokumentov in druge funkcije za osebno produktivnost. Venus skrbi tudi za zanesljivost vseh vrst komunikacij: poleg funkcij govornih ter besedilnih (SMS) in večpredstavnih (MMS) sporočil, slednje, seveda, s funkcijo napovedanega vnosa, (predictive text entry) LG-jev najmlajši mobilni telefon omogoča tudi delo z elektronsko pošto in hipno sporočanje (Instant Messaging).

Venus tehta le 107 g in meri 14,1 x 50,7 x 101,2 mm. Vgrajeno ima 40 MB lastnega pomnilnika, a ker pri večpredstavnem silaku, kot je LG KF600 prostora za glasbo in slike nikoli ni preveč, sprejme tudi microSD pomnilniške kartice velikosti do vključno 2 GB in se tudi povezuje z ostalimi napravami prek brezvrvične povezave Bluetooth ali povezave USB. KF600 podpira tehnologijo EDGE za najhitrejše mobilne podatkovne prenose v omrežju GSM, kar je še kako dobrodošlo za večpredstavnostne in spletne navdušence, ki bodo svoje priljubljene vsebine pregledovali prek vgrajenega spletnega brskalnika.

LG Mobile z Venusom spet dokazuje, da se lepota in pamet ne izključujeta. V redni ponudbi mobilnih operaterjev, brez popustov in subvencij o vezavi, si ga lahko privoščite za 385 €.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več