Telefoni
20.02.2011 10:44

Deli z drugimi:

Share

Imamo prve teste nove mobilne platforme Kal-EL

Imamo prve teste nove mobilne platforme Kal-EL
Imamo prve teste nove mobilne platforme Kal-EL

Podjetje Nvidia je odlično izkoristilo ravnokar končan svetovni kongres Mobile World Congress 2011 (Barcelona: 14-17 februar) in predstavilo svojo najnovejšo platformo. Medtem, ko so se na tržišču začeli pojavljati pametni telefoni z 2-jedrno Tegra 2 platformo, je Nvidia končno demonstrirala njeno naslednico Tegra 3, ki so jo poimenovali Kal-EL.

Nova Nvidijina Tegra 3 mobilna platforma s kodnim imenom Kal-El, ima 4 procesorska jedra (CPU), v nasprotju z Tegro 2, ki ima le 2. Kal-EL-ov procesor teče pri 1.5GHz, poleg tega pa vsebuje 12-jedrno GeForce grafično enoto (GPU) ter podporo za predvajanje 1440p HD videa.

Pri Nvidiji trdijo, da bodo prvi uporabniki lahko že kmalu stestirali poskočno Tegro 3. Prve Kal-EL tablične računalnike, lahko namreč na trgu pričakujemo že ob koncu tega leta. Poleg tega prvi Nvidiji ne počivajo in že razvijajo naslednika, ki ga lahko pričakujemo že v naslednjem letu, takšen razvoj pa je že začrtan vse do leta 2014. Torej lahko pričakujemo resnično razburljivo mobilno prihodnost.

Preden si ogledate priložen video, pa še ena zanimiva stvar. Nvidia svoje najnovejše platforme ni poimenovala po naključju. Ime nam je zvenelo dokaj poznamo, zato smo malce pogooglali in prišli do zanimive rešitve. Kal-EL je bilo namreč ime Superman-a na planetu Krypton, preden je le ta eksplodiral in ga je njegov oče Jor-El raketiral na planet Zemlja. Vse naslednje slikovite indice prepuščamo vam.


Prijavi napako v članku