Triki in nasveti
07.03.2011 12:35
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igrajmo igre za Nintendo 64 na mobilniku Android

Stari dobri časi na mobilnikih Android!
Stari dobri časi na mobilnikih Android!

Dobra novica za vse igričarje, ki uporabljajo pametne mobilne telefone Android. Ti lahko namreč odslej ponovno uživajo v starih dobrih igrah, ki so jih pred desetletjem lahko igrali le na igralni konzoli Nintendo 64. Za to potrebujejo, poleg dovolj zmogljivega mobilnika Android seveda, le še programsko opremo N64oid. Ta je na voljo za prenos na portalu Android Market, in sicer na naslovu http://goo.gl/sxUQO.

V programski opremi N64oid je pravzaprav vgrajen emulator, ki da računalniškim igram “misliti”, da tečejo na legendarni igralni konzoli Nintendo 64. Programska oprema je polno združljiva z mobilniki višjega cenovnega razreda (Google Nexus S in Nexus One, Motorola Droid, Samsung Galaxy S in drugimi), ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem Android 2.0 ali novejši. Tu bomo potrebovali še »slike« iger za igralno konzolo Nintendo 64, kot so Ocarina of Time adventures, Super Mario 64 antics in Star Fox 64.

Programska oprema N64oid žal ni brezplačna. Zanjo na srečo ni potrebno odšteti gore denarja, saj njen avtor »zahteva« le preračunane 4,3 evre. Čeprav igranje iger na pametnih mobilnih telefonih Android ne bo nikoli povsem enako kot na legendarni igralni konzoli Nintendo 64, vas igre zagotovo ne bodo pustile hladnih. Programska oprema N64oid, vsaj glede na odzive kupcev, namreč svoje poslanstvo opravlja več kot odlično.


Prijavi napako v članku