Računalništvo, telefonija
02.11.2005 13:26

Deli z drugimi:

Share

IDC Business Intelligence Roadshow prvič v Sloveniji

Mednarodna analitska hiša IDC v državah regije CEMA že tretje leto zapored organizira serijo prireditev na temo poslovnega obveščanja oziroma učinkovite rabe podatkov ter upravljanja z le-temi. Serija prireditev IDC BI Roadshow 2005 bo med septembrom in decembrom potekala v osmih strateško najpomembnejših mestih regije, med katerimi je tokrat prvič tudi Ljubljana, kar dokazuje, da je naše tržišče kljub svoji relativni majhnosti zelo zanimivo tudi za globalne ponudnike rešitev poslovnega obveščanja. Ljubljana pride na vrsto 24. novembra.

Tudi tokrat vsebinsko izjemno pestro konferenco bo otvoril uveljavljeni analitik Tom Vavra, višji vodja raziskav pri IDC CEMA, ki bo v svojem predavanju poudaril poglavitna gibanja, značilna za področje poslovne inteligence in podatkovnih skladišč v lanskem letu, ter trende, ki jih je pričakovati v letu 2005.

Otvoritveni predstavitvi g. Vavre bodo sledile prezentacije partnerskih podjetij Panorama, Poslovna Inteligencija, NPS, Cognos, S&T, Business Objects, MIS, Alfatec Group in SAS, predstavnikov podjetij – končnih uporabnikov ter neodvisnih strokovnjakov, ki bodo predstavili rešitve s področij poročanja, analiziranja, ocenjevanja in načrtovanja ter jih opisali tudi skozi prizmo konkretnih primerov iz prakse, razčlenili pa bodo tudi pomen in vlogo informacijskih virov EU in mednarodnih organizacij. Poleg tega bo za dodatno obogatitev programa nedvomno poskrbela tudi odprta izmenjava mnenj vseh govorcev v okviru dveh soočenj, ki bosta potekali v okviru konference.

Na konferenci bo med drugim moč slišati odgovore na vprašanja, kakršna so:
– kako kar najučinkoviteje integrirati orodja za poslovno analitiko v obstoječe poslovne procese in sisteme v podjetjih,
– kakšno je stanje na področju poslovnega obveščanja v Sloveniji v primerjavi z ostalimi državami v regiji,
– kakšna orodja in rešitve s tega področja so v Sloveniji v rabi
– kako kar najkakovostneje voditi kontinuirano konsolidacijo in analizo podatkov ter postaviti sistem obveščanja in poslovnega načrtovanja
– kako uporabljati terminologijo in metodologijo s področja BPM (Business Performance Management) v vsakodnevni praksi


Prijavi napako v članku