Strojna oprema
10.11.2007 07:53

Deli z drugimi:

Share

ICC v Ljubljani

Podjetje Intel je v Ljubljani gostilo najbolj pričakovan dogodek za partnerje – konferenco Intel Channel Conference (ICC). ICC, ki poteka dvakrat letno, je največji Intelov dogodek za partnerje v prodajnem kanalu, ki jo zaznamujejo aktivni program usposabljanja, navezovanje poslovnih stikov in prikazi rešitev Intelovih partnerjev.

Glavna tema druge letošnje konference je bila Intelova družina procesorjev naslednje generacije Intel Core 2 z razvojnim imenom »Penryn«. Družina procesorjev Penryn temelji na vodilni 45-nanometrski silicijski tehnologiji v panogi, ki prinaša številne nove funkcionalnosti in napredne arhitekture, s katerimi bo programska oprema delovala hitreje in z boljšo energijsko učinkovitostjo. V družini Penryn se bodo nahajali novi dvojedrni in štirijedrni procesorji za namizne računalnike, štirijedrni procesorji za strežnike in dvojedrni procesorji za prenosnike. Na konferenci so bili predstavljeni tudi najnovejši Intelovi nabori čipov in matične plošče 3-Series, zasnovani za uporabo s prihajajočo družino procesorjev Penryn.

»Družina Intelovih procesorjev nove generacije Intel Core 2 z razvojnim imenom Penryn prinaša večje zmogljivosti in boljšo energijsko učinkovitost ter prikazuje Intelov hiter ritem pri vsakoletnem proizvajanju novih, inovativnih, vrhunskih tehnologij,« je povedal Tom Rampone, podpredsednik skupine Sales and Marketing ter generalni direktor skupine Channel Platforms v Intelu. »Partnerje v prodajnem kanalu bo razveselila novica, da bodo matične plošče in nabori čipov, ko se bodo na trgu pojavili 45-nanometrski procesorji, že združljivi z njimi. Zato partnerje opozarjamo, da se pripravijo na velike priložnosti, ki jih čakajo in zaradi katerih bodo lahko prevzeli vodstvo v distribuciji te tehnologije.«

Prodajni kanal ostaja še naprej dragocen Intelov uporabnik. Z namenskimi programi za partnerje v prodajnem kanalu in organizacijo specifičnih dogodkov, kot je ICC, ostaja ekosistem osebnih računalnikov v dobrem stanju in še naprej spodbuja konkurenčnost. Intelov prodajni kanal je do sedaj dokazal svojo strateško pomembnost z najnovejšimi finančnimi rezultati (tretje četrtletje leta 2007), ki potrjujejo rast prodajnega kanala v obdobju, ki ponavadi ni najboljše v poslovnem letu.

Prisotni so na konferenci spoznali podrobnosti o najnovejši Intelovi strategiji za prodajni kanal. Poleg prednosti, ki jih prinaša Intelovo celovito tehnološko vodstvo in sposobnost, da ponuja najboljše mikroprocesorje na trgu, ima Intel tudi posebne programe, zasnovane samo za prodajni kanal. Predvsem spodbuja razvoj standardov, s katerimi bi se aktiviral trg prenosnikov brez blagovne znamke, ter celotno razvijanje izdelkov in rešitev za manjše igralce na trgu. To so nekatere od predstavljenih pobud na konferenci, katerih namen je spodbuditi prodajni kanal, da prilagodi rešitve in izpolni še druge potrebe uporabnikov na trgu.

»Inovativni izdelki in platforme, ki upoštevajo potrebe prodajnega kanala nam omogočajo, da svoje partnerje oborožimo z dragocenimi priložnostmi za zagotavljanje različnih storitev in rešitev za njihove uporabnike,« je dodal Rampone.

Udeležba na ICC-ju za večjo konkurenčno prednost
»Letošnjo rast je spodbudila predvsem prodaja na področjih prenosnikov in računalnikov za podjetja. Intel pričakuje, da se bo rast v prihodnosti nadaljevala, odvisno od situacije na trgu, svoje vodstvo pa bomo okrepili z uspešno tranzicijo na nove tehnologije,« je povedal Robert Golubeff, Intelov poslovni direktor za prodajne kanale, ki je spregovoril ob odprtju konference ICC v Ljubljani. »Zadovoljni smo s sodelovanjem s partnerji v prodajnem kanalu, to podporo pa bi želeli še dodatno okrepiti na nekaterih področjih, predvsem pri nudenju pomoči našim uporabnikom pri boljšem izkoriščanju specializiranih tehnologij, kot je tehnologija Intel vPro«.

Konferenca ICC je eden največjih Intelovih dogodkov za izobraževanje partnerjev v prodajnem kanalu v državah, kjer se ICC dogaja. Konferenca pokriva številne teme, od razvoja tehnoloških spretnosti do nasvetov za izboljšanje poslovanja. Prodajni kanal je postal aktiven gonilnik pri prevzemu tehnologij. V preteklih nekaj letih se je zgodilo mnogo sprememb, še posebej letos. Te so:
– povečana udeležba na poslovnih sestankih članov partnerjev v prodajnem kanalu,
– večja prisotnost v maloprodaji in na dogodkih, namenjenih končnim uporabnikom,
– sodelovanje z mediji pri preizkušanju novih tehnologij,
– bolj aktivna pomoč za člane partnerje v prodajnem kanalu v obliki Intelovih promocij,
– tržne promocije Intelovih distributerjev in Intelovega klicnega centra ter
– zaveza pri ponujanju in dobavi vrhunskih Intelovih rešitev Intelovim partnerjem.

Intelova partnerska mreža, ki ima trenutno 187.000 distributerjev, sistemskih integratorjev in prodajalcev v 160 državah po svetu, je od ustanovitve programa leta 1995, ko je vključevala samo 200 globalnih prodajalcev, doživela izjemno rast. Konference za partnerje, ki jih Intel izvaja dvakrat letno v večini držav, so samo lansko leto temeljile na 180 dogodkih v 55 državah.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več