Strojna oprema
12.10.2006 08:54

Deli z drugimi:

Share

IBM predstavil Power arhitekturo z novimi varčnimi procesorji

IBM je naznanil prenovljene, nizko-energetske dodatke k njegovi Power arhitekturi linij mikroprocesorjev in novih procesorskih pomnilnikov, ki zahtevajo večjo učinkovitost za ohranjanje energijoe. Novi čipi so za naslednjo generacijo aplikacij in ciljajo na klientove naraščajoče potrebe po močnejših in energetsko učinkovitih virih računalništva. Podjetje je razširilo program na univerzi, z namenom, da bi vzpodbudilo razvoj širokopasovnih aplikacij, ki temeljijo na Power arhitekturi, odprti strojni opremi tehnološke platforme, ki se nahaja v tehnologiji čipov pri avtomobilih, superračunalnikih, omrežjih, komunikacijski opremi, printerjih in igralnih konzolah. IBM s pomočjo univerzitetnih programov razširja inovacije in aplikacij, ki temeljijo na Power arhitekturi.

“Inovacije v mikroprocesorjih niso samo večanje njihove hitrosti,” pravi Ron Martino, direktor rešitev Power arhitekture, IBM rešitve za tehnološko sodelovanje (IBM Technology Collaboration Solutions). “IBM je zavezan razvoju visoke zmogljivosti, energetsko učinkovitih procesorjev za širok spekter industrije in aplikacij za potrošnike.”

IBM je predstavil nove PowerPC mikroprocesorje, nova jedra procesorjev za prikrojene oblike čipov ter večje osredotočenje na inovacije aplikacij, ki temeljijo na Power arhitekturi.


Prijavi napako v članku