Računalništvo, telefonija
13.08.2011 10:54

Deli z drugimi:

Share

IBM najavil nov inovacijski laboratorij, namenjen razvoju tehnoloških storitev

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK
Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

IBM je konec julija najavil ustanovitev novega storitvenega inovacijskega laboratorija (SIL). Gre za globalni laboratorij, ki ga bo sprva sestavljalo okoli 200 tehnoloških strokovnjakov, ki jih bodo izbrali med najboljšimi strokovnjaki te multinacionalke. Laboratorij bo pospešil širitev analitike v realnem času in avtomatizacijo programske opreme tako v ponudbi tehnoloških storitev družbe IBM kot tudi v globalnih storitvenih zmogljivostih.

SIL bo znatno razširil IBM-ov deset let star raziskovalni program na področju storitev in združil storitve, raziskave, razvijalce programske opreme ter strokovnjake z različnih področij in različnih oddelkov družbe. Ti se bodo najprej osredotočili na razvoj storitvene programske opreme za računalništvo v oblaku, analitiko in mobilno računalništvo. IBM v raziskave in razvoj na leto vloži več kot šest milijard dolarjev ter po vsem svetu zaposluje okoli 3000 raziskovalcev.

Raziskovalci, razvijalci in drugi strokovnjaki s področja tehnologij, ki bodo sodelovali v SIL, imajo številna priporočila, dosežke in izkušnje s številnih področij, povezanih s programsko opremo, informacijskimi znanostmi, optimizacijo poslovanja, podatkovnim rudarjenjem, računalniškimi sistemi in kognitivnimi znanostmi. Glavni cilj teh elitnih raziskovalcev bo pretvoriti intelektualno lastnino, ki nastaja pri stiku s strankami, v programsko opremo, kar bo poenostavilo in pospešilo širjenje rešitev na tisoče drugih primerov po vsem svetu. Laboratorij SIL bo deloval na lokacijah IBM Research v New Yorku, Kaliforniji, Kitajski, Izraelu, Indiji, Japonski, Švici in Braziliji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IBM SLOVENIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku