Računalništvo, telefonija
07.07.2004 09:10
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IBM in Gorenje skupaj za nove generacije inteligentnih aparatov

IBM in Gorenje sta objavila sodelovanje pri razvoju prototipa gospodinjskega aparata, ki bo Gorenju in uporabnikom njegovih izdelkov omogočil nove storitve na zahtevo. Gre za enega najpomembnejših projektov prenosa vrhunskega IBM-ovega znanja in izkušenj slovenskemu podjetju, v katerem bodo priznani mednarodni IBM-ovi strokovnjaki sodelovali z razvojnim oddelkom Gorenja. Gorenjevi izdelki prihodnosti, ki bodo zasnovani na najnaprednejši internetni tehnologiji, bodo Gorenju omogočili razvoj in proizvodnjo aparatov, ki bodo med prvimi te vrste v Evropi in svetu.

Skupni projekt razvoja in zasnove temelji na rešitvi, ki omogoča povezljivost aparatov bele tehnike in tudi drugih naprav, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju. Nova generacija Gorenjevih aparatov, opremljena z inteligentnimi komponentami, bo proizvajalcu in uporabniku omogočila boljšo funkcionalnost, nadzor in diagnostiko delovanja aparata. S tako inovativnimi in inteligentnimi izdelki se Gorenje še učinkoviteje odziva na zahteve in pričakovanja svojih kupcev.

Prototipe izdelkov bele tehnike so v Gorenju že izdelali, sedaj se intenzivno pripravljajo na redno proizvodnjo. Prvi inteligentni aparati, ki bodo predvidoma do konca letošnjega leta dobavljivi širšemu občinstvu, zagotavljajo preprosto upravljanje in lajšajo vsakodnevna gospodinjska opravila. Uporabniki imajo tako več prostega časa, ki ga lahko izrabijo po svojih željah, hkrati pa so, tudi ko so zdoma, brez skrbi.


Prijavi napako v članku