Digitalizacija
30.06.2021 09:55
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HYCU® bo v Sloveniji zgradil novo razvojno središče in podvojil število zaposlenih

Najsodobnejše razvojno središče in nove zaposlitve bodo pospešile svetovno rast podjetja.
Podjetje HYCU vse od ustanovitve neprestano raste in širi svojo globalno prisotnost z razvojem programskih storitev za več oblačno varnostno shranjevanje in obnavljanje podatkov.
Podjetje HYCU vse od ustanovitve neprestano raste in širi svojo globalno prisotnost z razvojem programskih storitev za več oblačno varnostno shranjevanje in obnavljanje podatkov.

Podjetje HYCU, Inc., eden vodilnih in najhitreje rastoči svetovni proizvajalec informacijskih rešitev za varnostno shranjevanje podatkov, bo na osnovi kapitalske naložbe Bain Capital Ventures, v višini 87,5 milijona ameriških dolarjev, ki jo je pridobilo v prvem krogu financiranja, okrepilo svoje razvojne dejavnosti v Sloveniji. Podjetje v slovenskih razvojnih središčih v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici danes zaposluje 80 strokovnjakov, v naslednjih 12 mesecih pa želijo število razvojnikov v Sloveniji povečati na 160. Poleg pospešenega odpiranja novih delovnih mest, bo HYCU v Ljubljani, skladno s strategijo rasti na svetovnem trgu, zgradil novo regionalno središče za razvoj programske opreme. Novo razvojno središče bo nudilo najsodobnejšo infrastrukturo in prilagojene delovne prostore, ki jih za učinkovito in ustvarjalno delo potrebujejo razvijalci programske opreme, ki so v samem svetovnem vrhu.

Goran_Garevski
Goran Garevski

“HYCU nadaljuje s pospešenimi vlaganji v slovenski tehnološki sektor. Ponosni smo, da lahko nastopamo kot privlačen zaposlovalec za inženirje in razvijalce informacijskih tehnologij. Poleg tega bomo na osnovi tega prvega kroga investiranja podprli rast gospodarstva in odpiranje novih delovnih mest v Sloveniji,” je povedal Goran Garevski, soustanovitelj in tehnični direktor v podjetju HYCU.

Podjetje vse od ustanovitve neprestano raste in širi svojo globalno prisotnost z razvojem programskih storitev za več oblačno varnostno shranjevanje in obnavljanje podatkov, ki jih uporablja že več kot 2.500 svetovnih podjetij. Letos je bilo podjetje uvrščeno na lestvico najbolj priljubljenih ponudnikov za oblačne podatkovne tehnologije »20 Coolest Cloud Storage Companies« ter med najboljše tri rešitve za shranjevanje podatkov Google Cloud, večina njihovih rešitev pa je razvitih v Sloveniji. 

Tržni potencial podjetja so že prepoznali vodilni svetovni investitorji. Marca letos je tako podjetje v prvem krogu financiranja pridobilo kapitalsko naložbo v višini 87,5 milijona dolarjev s strani najbolj uglednega investicijskega podjetja iz Silicijeve doline Bain Capital Ventures, ki velja za smetano med investitorji. O močnem interesu v dejavnost podjetja HYCU priča tudi dejstvo, da je bila to sploh največja naložba tega investitorja v katerokoli zagonsko podjetje ter da je naložba primerljiva z ostalimi naložbami v vrhunska tehnološka podjetja, kot sta DocuSign in LinkedIn. Gre za letos največjo začetno naložbo v industriji zaščite podatkov, ki utrjuje HYCU v vlogi vodilnega ponudnika storitev varnostnega shranjevanja kot storitve (BaaS – backup as a service).

Vsako podjetje na svetu potrebuje zanesljivo varnostno shranjevanje podatkov, ne glede na to, kje se njihovi podatki nahajajo – v SaaS storitvah, javnem oblaku ali v lokalnih podatkovnih središčih. Dodatni izziv za podjetja so tudi novi koncepti, kot so zabojniki in mikrostoritve. »Moderne aplikacije so izredno dinamične glede na to, kje se nahajajo in kako so nameščene, pri čemer so lahko njihovi podatki razpršeni po različnih tehnoloških platformah in oblakih. Vizija podjetja HYCU je postati vodilni svetovni ponudnik rešitev za varnostno shranjevanje podatkov in zaščito sodobnih aplikacij, ne glede na arhitekturo, platformo, storitev ali oblak, ki jih hrani ,” je o tržni poziciji podjetja povedal Garevski.

Zaradi preprostega delovanja svojih produktov za varnostno shranjevanje podatkov, več oblačne podpore in storitvenega poslovnega modela, so v podjetju HYCU ustvarili ogromno prednost prek tekmeci. Trenutna vrednost svetovnega trga programske opreme za varnostno shranjevanje podatkov znaša 11 milijard ameriških dolarjev in naj bi se v prihodnjih desetih letih več kot podvojila. V HYCU ocenjujejo, da bi v tem času lahko povečali prihodke na 5 milijard ameriških dolarjev. Podjetje po svetu zaposluje skupno 300 ljudi in je široko prepoznano kot globalno najhitreje rastoči ponudnik zaščite podatkov.

Več o storitvah podjetja HYCU na spletni strani hycu.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več