Telefoni
19.06.2018 09:04
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei prodal rekordno število telefonov P20

Huawei prodal rekordno število telefonov P20
Huawei prodal rekordno število telefonov P20

Podjetje Huawei je s pripravo pametnih mobilnih telefonov družine P20 nedvomno zadelo v polno, saj je povpraševanje po njih preseglo tudi najbolj optimistične napovedi. Trgovcem širom sveta je namreč v zgolj 90 dneh od uradnega začetka prodaje uspelo prodati že več kot šest milijonov naprav. To je kar 81 odstotkov višja prodaja v primerjavi z modelom P10, pri čemer ta odstotek na kitajskem trgu znaša 63 odstotkov, v svetovnem merilu pa kar 150 odstotkov.

Kaj imajo pametni mobilni telefoni Huawei družine P20 tako posebnega, da je povpraševanje po njih tako visoko? Glavni adut novincev je nedvomno superkakovostni digitalni fotoaparat, saj se na hrbtni strani naprav nahajajo kar tri slikovna tipala. Glavno tipalo je največje med vsemi pametnimi telefoni, saj ponuja zajem fotografij ločljivosti kar 40 milijonov slikovnih točk. Seveda se to odraža neposredno v odlični kakovosti fotografij. Fotoaparati omogočajo visoke ISO vrednosti in objektiv s 3-kratno optično in 5-kratno hibridno povečavo. Poleg tega umetna inteligenca samodejno izbere optimalne nastavitve v delčku sekunde, kar vedno pomeni fotografije največje kakovosti.

Poleg odličnih fotografij se pametni mobilni telefoni Huawei P20 ponašajo še z novimi zasloni FullView, ki skoraj izničijo robove ter ponujajo resnično edinstveno izkušnjo zajemanja vsebin. Model P20 ima zaslon z diagonalo 5,8-palcev, P20 Pro pa kar 6,1 palcev v neverjetno kompaktnem ohišju – slednje je zasluga razmerja stranic zaslona, ki je po novem 18,7 proti 9. V Sloveniji so na voljo trije modeli telefonov družine P20, in sicer P20 Lite, P20 in P20 Pro.


Prijavi napako v članku