Računalništvo, telefonija
27.02.2018 10:14

Deli z drugimi:

Share

Huawei presenetil s tablicama MediaPad M5

Tablični računalniki Huawei MediaPad M5 so prinesli svežino na letošnji sejem mobilne telefonije MWC.
Tablični računalniki Huawei MediaPad M5 so prinesli svežino na letošnji sejem mobilne telefonije MWC.

Medtem ko so na letošnjem mednarodnem sejmu mobilne telefonije MWC v Barceloni proizvajalci večinoma predstavljali novosti na področju mobilne telefonije, so pri podjetju Huawei ubrali nekoliko drugačno pot. Uspešen proizvajalec mobilnih naprav je namreč presenetil s kar tremi modeli tabličnega računalnika MediaPad M5. Novosti so na voljo z dvema zaslonoma in sicer z 21,3-centimetrsko (8,4-palčno) in 27,4-centimetrsko (10,8-palčno) diagonalo ločljivosti kar 2.560 x 1.600 slikovnih točk. Zaslon je vrste IPS, piko na i pa daje nekoliko ukrivljeno zaščitno steklo zaslon in sicer poznano kot 2.5D.

V vseh treh modelih je vgrajen mobilni procesor Kirin 960, za tekoče poganjanje mobilnega operacijskega sistema in aplikacij je na voljo štiri gigabajte sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo 32 gigabajtov, 64 gigabajtov in 128 gigabajtov vgrajenega prostora. Po potrebi lahko razpoložljiv prostor razširimo s pomnilniškimi karticami microSD. Glede povezljivosti so tu na voljo brezžična povezava Wi-Fi ali podpora za mobilno omrežje 4G/LTE, pri čemer so ti modeli v povprečju za 50 evrov dražji.

Tablični računalnik Huawei MediaPad M5 z 8,4-palčnim zaslonom je opremljen s stereozvočniki proizvajalca Harman/Kardon, model z večjim zaslonom pa s kar štirimi. Da manjši tablici ne bi prehitro pošle moči skrbi baterija zmogljivosti 5.100 miliamper ur, večja pa ima primerno večjo baterijo, in sicer kapacitete 7.500 miliamperov. Manjšo baterijo lahko s tehnologijo hitrega polnjenja napolnimo v dveh urah, zmogljivejšo pa v treh.

Tablični računalnik Huawei MediaPad M5 je opremljen celo s spletno kamero in digitalnim fotoaparatom in sicer ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in 13 milijonov slikovnih točk. Novost bo kmalu naprodaj v evropskem prostoru, pri čemer bo za vstopni model (MediaPad M5, 8,4-palcev, Wi-Fi) treba odšteti okoli 400 evrov, za najzmogljivejšega (MediaPad M5, 10,8 palcev, LTE) pa okoli 450 evrov, kar ni pretirano visoka cena.


Prijavi napako v članku