Telefoni
Telefonija
08.04.2022 07:27

Deli z drugimi:

Share

Huawei P50 Pocket z najboljšim zložljivim zaslonom do zdaj

Ko so bili predstavljeni prvi zložljivi pametni telefoni, je zanje veljalo, da se v zmogljivostih ne morejo kosati z vodilnimi izdelki premijskega razreda. To seveda ne velja za Huawei P50 Pocket, saj je Huawei v njem združil inovacije in umetnost, ne da bi pri tem žrtvovali visoke standarde. Čeprav je mogoče zaslon vodoravno zložiti na polovico in je telefon zaradi tega pol manjši, še vedno zagotavlja vodilne zmogljivosti. Hkrati Huawei s sodelovanjem z oblikovalko visoke mode Iris van Herpen dosega popolno simbiozo tehnologije in narave.

Večdimenzionalni tečaj

Čeprav nas osrečujejo že malenkosti, ima zložljiv pametni telefon Huawei P50 Pocket z vodoravnim zložljivim mehanizmom najboljšo izkušnjo zlaganja do sedaj. Hrbtišče je obenem prevlečeno z mikro 3D-skulpturami, po zaslugi katerih izžareva sijaj diamanta. Večdimenzionalni tečaj nove generacije pa omogoča brezhibno zlaganje od ohranjanju popolne simetrije. Skupaj s tankim ohišjem vse skupaj nudi vseobsegajočo lepoto.

Njegov minimalistični videz nasprotuje prefinjeni zasnovni notranjosti. Z edinim večdimenzionalnim tečajem v industriji so ustvarili votlino v obliki vodne kapljice, po obodu katere se varno zloži zaslon. Elegantna rešitev brez najmanjše reže med polovicama, kar ni primer pri drugih zložljivih telefonih na trgu. Zasnova pa ne ustvarja le brezhibnega zlaganja, temveč ravno tako zmanjša gubo na zaslonu. V razprtem položaju se tečaj namreč dvigne, da je zaslon na pregibu gladek.

Za izboljšanje delovanje tečaja in njegovo trdnost je Huawei uporabil številne inovativne materiale, kot sta tekoča kovina na osnovi cirkonija in jeklo izredno visoke trdnosti (2.100 MPa). Materiali izboljšujejo njegovo odpornost na udarce in ukrivljanje in s tem posredno vzdržljivost in zanesljivost.

Tehnologija zaslona

Glavni 17,5-centimetrski (6,9-palčni) prilagodljiv zaslon OLED z razmerjem stranic 21 : 9, gostoto slikovnih pik 442 ppi, sposobnostjo prikaza 1,07 milijarde barv in podporo barvni paleti P3 poskrbi za kinematografsko vizualno izkušnjo. Zaslon obenem podpira 120-herčno osveževanje, 300-herčno vzorčenje dotika in 1440-herčno zatemnitev (PWM), ki zagotavlja, da se svetlost zaslona hitreje prilagaja okolici in so zato oču uporabnika nenehno zaščitene. Tudi na prostem in ko je sončna svetloba izredno močna, bo zato ostal čitljiv. Funkcija prilagodljive svetlosti lahko dinamično prilaga svetlost in optimizira uporabniško izkušnjo glede na svetlobo v okolici, vsebino na zaslonu, primere rabe in druge pogoje. Huawei je obenem na glavni zaslon dodal tudi novi protiodbojni nano optični sloj. Uporabljeni material izredno slabo odbija svetloba, zaradi česar učinkovito zmanjša učinke, ki jih lahko ima guba na vizualno izkušnjo uporabe zložljive naprave in hkrati izboljšujejo njeno praktičnost.

Drugi manjši zaslon na hrbtišču pa je popoln za prikaz izbranega nabora informacij in ga je mogoče zlahka uporabiti za upravljanje s predvajanjem glasbe, preverjanje koledarja, fotografiranje oziroma snemanje videa in prikaz obvestil. Vsebine in storitve se nemoteno pretekajo med obema zaslonoma, s sprednjega je celo mogoč dostop do pogleda fotografskih objektivov zadnjega sklopa za boljše selfi fotografije. Zaradi vsega tega je Huawei P50 Pocket uporaben tako v zložljivi kot razprti obliki.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei P50 Pocket


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več