Računalništvo, telefonija
08.03.2016 16:16

Deli z drugimi:

Share

Huawei na 4. mestu glede na število prijavljenih patentov v Evropi

Huawei na 4. mestu glede na število prijavljenih patentov v Evropi
Huawei na 4. mestu glede na število prijavljenih patentov v Evropi

Huawei se je povzpel na 4. mesto na lestvici podjetij, ki so prijavila svoje patente Evropskemu združenju za patente (European Patent Office ali EPO), kot je razkrilo uradno letno poročilo EPO. Podjetje je v letu 2015 prijavilo kar 1953 patentov in je tako že drugo leto zapored vodilno med podjetji digitalnih komunikacij. Huawei je namreč le v tem sektorju v letu 2015 vložil kar 1197 vlog.


Huawei je tesno za petami Phillipsu, Samsungu in LG-ju, prehitel pa je podjetji Siemens ter United Technologies. V sektorju digitalnih komunikacij, kjer je Huawei tudi tokrat na vodilnem mestu, pa je prehitel Ericsson in Qualcomm.

”Rezultati prikazujejo našo neustavljivo zavezanost k zaščiti intelektualne lastnine in močno osredotočenost na Evropo, ki sta naše gonilo k inovacijam.” je dejal Georg Kreuz, glavni IP svetovalec pri Huawei. ”Evropsko poslovno okolje bo postalo popolnoma digitalizirano in pri Huawei-ju smo ponosni, da ohranjamo največji prispevek procesu inovacij. Zaščita intelektualne lastnine na tem področju je ključnega pomena in naravna posledica je, da se povečajo številke na novo vloženih Evropskih patentih.”

Na globaliziranem trgu so patenti pomembna gonila inovacij in rasti. Z zaščito intelektualne lastnine, spodbujamo pomembne investicije v raziskave in razvoj. Da bi prispeval inovativne patente industriji, Huawei vsako leto vloži več kot 10% prihodka v raziskave in razvoj. Huaweijeve raziskovalne dejavnosti v Evropi, kjer je trenutno zaposlenih več kot 1900 visoko kvalificiranih inženirjev za raziskave in razvoj, so temelj te strategije. Evropska mreža centrov za raziskave in razvoj, z Evropskim inštitutom za razvoj (ERI) v Leuvnu (Belgiji) na čelu, spodbuja zmagovalna raziskovalna sodelovanja z Evropskimi partnerji.

Evropsko združenje za patente (EPO) se giblje v isti smeri. V letu 2015 so okrepili svoja prizadevanja, da se poslovne investicije v inovacije in internetni protokol (IP) obrestujejo. So eno prvih združenj na svetu, ki je doseglo certificiran postopek podelitve patenta, od vloge do uradne objave. Naredili so tudi odločilen napredek v smeri enotnega patenta. ”EPO je naredila vse kar lahko, da bi zagotovila, da je 2016 leto prvega enotnega patenta”, je poudaril predsednik EPO Benoît Battistelli. ”V decembru smo dokončali vso potrebno pripravljalno delo. Za tem, ko smo v decembru sprejeli paket pravil, je EPO sedaj legalno, tehnično in operativno pripravljen da poda ta novi enotni patent.”

Letno poročilo združbe EPO nakazuje, da je število prejetih aplikacije v letu 2015 znova narastlo in doseglo 160.000, kar je za 4.8% več kot leta 2014 in je največje število doslej. V letu 2015, pa je število evropskih aplikacij za odobritev patentov narastlo za 1,6% in tako doseglo vrh pri skoraj 279.000.

Vsa statistika je na voljo tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku