Računalništvo, telefonija
26.10.2016 06:43

Deli z drugimi:

Share

Huawei Mate 9 Pro naj bi opravil s celotno konkurenco

Za novi Huawei Mate 9 Pro naj bi bilo potrebno odšteti več kot evrskega tisočaka!
Za novi Huawei Mate 9 Pro naj bi bilo potrebno odšteti več kot evrskega tisočaka!

Kitajsko podjetje Huawei se na področju mobilne telefonije vse bolj uveljavlja, saj so njegovi izdelki zmogljivi, zanesljivi in oblikovno precej zanimivi. Poznavalci so si enotini, da bo prihajajoči pametnih mobilni telefon Mate 9 Pro še posebej zanimiv. Ta bo poleg z zmogljivo strojno opremo »opremljen« tudi s precej zasoljeno maloprodajno ceno, saj naj bi se ta vsaj sodeč po spletnih govoricah gibala preko preračunanih tisoč evrov.

Ena izmed najbolj zanimivih oblikovnih novosti prihajajočega pametnega mobilnega telefona Huawei Mate 9 Pro bo 5,9-palčni QHD zaslon, saj bo zaobljen kar čez oba robova. Na spletu se govori še o zmogljivem fotoaparatu s štirikratno optično povečavo, kar pomeni, da bo ta zlahka prevzel mesto kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Da pametnemu mobilnemu telefonu Huawei Mate 9 Pro ne bodo zlahka pošle moči, pa bomo našli še osemjedrni procesor frekvence 2,6 gigahercev in do šest gigabajtov sistemskega pomnilnika.

Nadvse zanimivi pametni mobilni telefon Mate 9 Pro z najnovejšim Androidom 7.1 Nougat naj bi podjetje Huawei po vsej verjetnosti ponudili v prodajo še pred koncem leta. Sama predstavitev mobilne naprave pa naj bi bila opravljena že v začetku novembra.


Prijavi napako v članku