Računalništvo, telefonija
29.09.2022 15:07

Deli z drugimi:

Share

Huawei gostil Evropski dan inovacij 2022 v Budimpešti

Inovacije za raznoliko Evropo.

Huawei je v Budimpešti organiziral 10. Evropski dan inovacij 2022, vodilni Huaweiev dogodek o inovacijah v Evropi. Na dogodku so partnerji predstavili vpogled v tehnološke inovacije in njihov vpliv na pospešitev digitalizacije, prehod na zeleno energijo, ohranjanje biotske raznovrstnosti in razvoj talentov.

Približno 250 predstavnikov vlad, industrije in akademskih krogov se je zbralo na zgodovinskem Castle Garden, da bi razpravljali o temi dogodka – “Inovacije za raznoliko Evropo”. Huawei je predstavil več primerov uporabe 5G za različne industrijske scenarije, vključno z logistiko, pristanišči in rudarjenjem z zasebnimi mobilnimi omrežji 5G v svojem predstavitvenem 5G prostoru.

Jeff Wang, predsednik Oddelka za odnose z javnostmi in komunikacije pri Huaweiu je dogodek otvoril z besedami: “V Huaweiu verjamemo, da lahko z nenehnim vlaganjem v raziskave in razvoj vodimo inovacije prihodnosti. Čeprav je proces inovacij poln negotovosti, tako kot je naša pot v prihodnost, je ena stvar nedvoumna: inovacije bodo ključne za uresničitev naše trajnostne prihodnosti. Veselimo se sodelovanja z našimi partnerji pri ustvarjanju pametnejše, bolj zelene in trajnostne Evrope.”

Madžarski minister za zunanje zadeve in trgovino Péter Szijjártó je dejal: “V zadnjih letih je Madžarska dosegla uspeh pri naložbah v velika kitajska podjetja. Huaweiev center za raziskave in razvoj v Budimpešti, pa tudi njegov največji evropski logistični center, ki se nahaja v bližini prestolnice, so posebne prednosti za našo državo. Huaweieve naložbe na Madžarskem so nam v ponos in veseli smo, da podjetje zaupa v madžarske talente, ljudi in madžarski izobraževalni sistem. Obe strani sta imeli veliko koristi od strateškega sodelovanja, podpisanega pred desetimi leti, in madžarska vlada je pripravljena nadaljevati to sodelovanje.”

Prehod na zeleno energijo

S skupno vizijo zelenega energetskega gospodarstva so madžarsko Ministrstvo za tehnologijo in industrijo, Madžarsko združenje baterij, Planergy Solutions in Huawei sodelovali pri beli knjigi za prihodnost madžarskega energetskega sektorja. Prispevek preučuje izzive trenutnega prehoda na zeleno energijo na Madžarskem, kot je na primer strategija shranjevanja energije.

“Dobro napredujemo pri zmanjševanju toplogrednih plinov. Digitalizacija bo izjemno pomembna pri oskrbi z energijo, inovativne rešitve morajo priti v ospredje in vse to smo postavili na naložbeni zemljevid Madžarske,” je povedal Márk Alföldy-Boruss, namestnik državnega sekretarja za energijo na Ministrstvu za tehnologijo in industrijo.

Besime Özderici, članica uprave SolarAPEX, je spregovorila o njihovem partnerstvu s Huaweiem: “Tehnologijo smo izkoristili za izgradnjo bolj zelenega planeta in ustvarjanje boljše prihodnosti za naslednje generacije.” V začetku tega leta je SolarAPEX sklenil partnerstvo s Huaweiem, da bi zgradil največjo strešno sončno elektrarno na svetu za Tosyali Holding v Turčiji. Projekt bo imel skupno instalirano moč 140 MW, kar bo zmanjšalo emisije ogljika za 116.525 metričnih ton na leto.

5G omogoča inovacije za pametno Evropo

Huawei je vir številnih inovativnih 5G rešitev v Evropi. Na dogodku so predstavili več projektov iz različnih delov Evrope.

 “V Grčiji Huawei in operater Nova sodelujeta z grškim zagonskim podjetjem PROBOTEK, da bi razvila in uspešno implementirala inovativno rešitev za zgodnje odkrivanje požarov in takojšnje posredovanje z uporabo 5G, umetne inteligence in tehnologije brezpilotnih letal. Pilotni projekt je bil skupna pobuda, katere namen je rešiti težavo s socialnimi, okoljskimi in gospodarskimi posledicami,” je povedal George Delaportas, soustanovitelj in izvršni direktor PROBOTEK-a.

V Avstriji Huawei sodeluje s podjetjem za brezpilotna letala Dronetech. Razvili so rešitve za pametno kmetijstvo, ki uporablja tehnologijo 5G za zmanjšanje porabe vode in pesticidov ter povečanje produktivnosti.

Na Madžarskem je Huawei s partnerji sodeloval pri izgradnji prvega evropskega pametnega 5G železniškega vozlišča.

“Tradicionalna taksonomija, ki ločuje proizvodnjo, storitve in digitalno gospodarstvo, izginja. Mednarodne organizacije in vlade bi morale sodelovati z zasebnim sektorjem, da bi podprle produktivno digitalno transformacijo z umetno inteligenco,” je dejal Marco Kamiya, vodja Oddelka za inovacijske strategije in digitalizacijo pri UNIDO, ki ceni podporo Huaweia pri Global Innovation Award.

Razvoj talentov in ohranjanje biotske raznovrstnosti

Med dogodkom je Univerza za javno službo Madžarske s podjetjem Huawei podpisala pogodbo o partnerstvu v okviru štipendijskega programa Seeds for the Future, ki spodbuja izobraževanja na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Približno 1000 študentom iz 12 evropskih držav je bilo v okviru Seeds for the Future v zadnjih letih podeljenih skupno 5 milijonov evrov.

Huawei je tudi razkril svoja nedavna prizadevanja za ohranjanje narave v projektu TECH4ALL, pri katerem je sodeloval z Rainforest Connection in poljskim nacionalnim parkom Bialowieza. Projekt uporablja sistem akustičnega spremljanja gozdov, ki ga poganja umetna inteligenca, s ciljem preučevanje vpliva podnebnih sprememb na biotsko raznovrstnost.

Dr. Gergely Deli, rektor Univerze za javno službo, je izpostavil še en trajnostni projekt, ki ga je univerza izvedla s Huaweiem. Projekt uporablja pametno fotonapetostno rešitev, nameščeno na priklopnikih. Glavni namen je boljša podpora raziskavam, ki se osredotočajo na upravljanje voda in preprečevanja poplav na zaščitenih območjih Donavskega bazena. Dr. Deli je o projektu dejal: “Naše sodelovanje je odličen primer, kako lahko akter iz poslovnega sektorja podpira akademsko institucijo ter hkrati ustvarja vrednost in izpostavlja razvijajočo se in trajnostno vlogo sodobne tehnologije pri varstvu okolja in pri raziskavah.”


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Huawei.
Vas zanima več iz te teme?
Huawei


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več