Računalništvo, telefonija
29.07.2017 06:21

Deli z drugimi:

Share

HTC Vive Standalone vas bo popeljal v svet izjemne navidezne resičnosti

Podjetje HTC naj bi pripravljalo vrhunski izdelek za navidezno resničnost!
Podjetje HTC naj bi pripravljalo vrhunski izdelek za navidezno resničnost!

Ker zna biti resnični svet dolgočasen in neprijeten, ljudje že od nekdaj na takšen ali drugačen način bežimo od njega. To je v zadnjih nekaj letih povzročilo nadvse hiter razvoj navidezne resničnosti, predvsem v smeri priprave očal za navidezno resničnost. Ker pa je uporaba očal za navidezno resničnost v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni moteča za marsikaterega uporabnika, so se pri podjetju HTC odločili za pripravo očal za navidezno resničnost družine Vive, ki jih lahko uporabljamo povsem samostojno.


Podjetje HTC celovita očala za navidezno resničnost pripravlja v sodelovanju s podjetjem Qualcomm, novost pa bo vsaj sprva na voljo izključno za kitajski trg, kar pa še ne pomeni, da je ne bo mogoče naročiti k nam. Novost bo polno združljiva s platformo HTC Viveport, za tekoče delovanje pa bo poskrbljeno s procesorjem Qualcomm Snapdragon 835. Ker bo ta omogočal sledenje uporabniku po konceptu navznoter-ven so mnogi poznavalci prepričani, da bo izdelek namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, temu primerna pa bo tudi cena.

O novih očalih za navidezno resničnost podjetja HTC je vsaj zaenkrat znanega zelo malo, saj bo podjetje podrobnosti razlilo šele proti koncu poletja. Pri tem velja omeniti še to, da se za tovrstni koncept očal zanimajo tudi konkurenčna podjetja (na primer Google in Xiaomi), zato gre pričakovati, da bomo kmalu dočakali poplavo tovrstnih izdelkov na svetovnem trgu. Z nekaj sreče pa bi lahko to pripomoglo k drastičnemu znižanju cen tovrstnih izdelkov, kar bi seveda bilo pisano na kožo predvsem tistim uporabnikom, ki si dragih očal iz takšnega ali drugačnega razloga trenutno ne morejo privoščiti.


Prijavi napako v članku