Telefoni
22.02.2012 09:36
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC s svojimi uslugami vse bližje uporabnikom

Endeavor je očitno najbolj pričakovan HTC-jev model leta 2012.
Endeavor je očitno najbolj pričakovan HTC-jev model leta 2012.

Sodeč po informacijah, ki krožijo po internetu tajvansko podjetje HTC za prihajajoči Mobile World Congress 2012 pripravlja številne nove mobilne naprave, hkrati pa bo podjetje predstavilo številne nove usluge, ki bodo odgovorile na naraščajoče potrebe uporabnikov. HTC bo na MWC-ju predstavil dva nova Android modela: HTC X One (s kodnim nazivom Endeavor) in One S (Ville). Med letom se bo njihova linija okrepila še z dvema drugima modeloma in sicer s HTC-jem One V (Primo) in One XL (Quattro). Vse štiri naprave bodo delovale na najnovejši različici Androida – Ice Cream Sandwich in novem uporabniškem vmesniku Sense 4.0. Kar zadeva novih storitev, lahko omenimo naslednje:

Glasbeno pretakanje v sodelovanju z Beats Audio
Po mnenju predsednika podjetja Interscope-Geffen-A & M Jimmya Lovina, se HTC pripravlja na uvedbo lastne glasbene streaming usluge, ki bo vključena v vsak pametni telefon in tablični računalnik tajvanske družbe. Podrobnosti o novi glasbeni storitvi zaenkrat še niso na voljo. Istočasno HTC pripravlja zunanji zvočnik opremljen s podporo za Bluetooth. Tudi o njem je znanega bore malo, vse kar vemo je, da bo na las podoben modelu Jambox Jawbone.

Igranje PlayStation iger
HTC bo poleg Sonya prvo podjetje, ki bo ponudilo mobilne naprave s certifikatom PlayStation. HTC-jevi uporabniki bodo tako lahko na svojih pametnih telefonih in tabličnih računalnikih igrali igre namenjene igralni konzoli PlayStation. Predsednik Sony Computer Entertainmenta je ob tem povedal, da Sonyjeva platforma PlayStation Suite ni kakšen samostojen »ekosistem«, ampak zgolj tako imenovana cross-platforma.


Sladoledni sendvič tudi za starejše modele
Medtem ko se številni proizvajalci še vedno trudijo svoje telefone (vsaj tiste najboljše modele) opremiti z najnovejšo različico Androida – Ice Cream Sandwich, pa je HTC-jev najnovejši programski paket že na voljo. Prvi krog ICS nadgradnje za HTC Sensation, Sensation XE in Sensation XL bo na voljo že v mesecu marcu. Naslednji krog sledi v mesecu aprilu, do konca junija pa bi naj bile na voljo še posodobitve za ostale telefone. Svoje nadgradnje bodo tako dobili modeli HTC EVO 3D, HTC Incredible S, HTC Desire S, HTC Rezound, HTC Vivid in HTC Desire HD. Pozitivno presenečenje je vsekakor nova nadgradnja za model HTC Desire HD, ki je bil v preteklosti deležen že kar nekaj nadgradenj. Ne pozabimo, da se je na trgu pojavil z različico Androida 2.2 Froyo in vmesnikom Sense UI 2.0.


Prijavi napako v članku