Telefoni
22.07.2013 11:17

Deli z drugimi:

Share

HTC One Mini v Evropi že 9. avgusta!

Podjetje HTC bo težko pričakovani pametni mobilni telefon One Mini ponudilo evropskim uporabnikom mobilne telefonije že 9. avgusta. Novost bo sprva naprodaj na Otoku, kmalu za tem pa še drugod po Evropi, zanjo pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 449 evrov.
HTC One Mini ugledal luč sveta!
HTC One Mini ugledal luč sveta!

Podjetje HTC je v drugi polovici julija predstavilo težko pričakovani pametni mobilni telefon One Mini, ki je bil zasnovan na enaki osnovi kot nadvse uspešen model One, le da je pričakovano manjši in je opremljen z nekoliko šibkejšo strojno opremo. Novost bo evropskim uporabnikom storitev mobilne telefonije naprodaj že 9. avgusta, in sicer najprej na Otoku. Kmalu za tem bo dosegljiv še drugod po Evropski uniji (vključno s Slovenijo), zanj pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 450 evrov.

Pametni mobilni telefon HTC One Mini bo pisan na kožo številnim uporabnikom storitev mobilne telefonije, saj ga lahko zaradi manjših dimenzij (132 x 63 x 9 mm) in nižje teže (122 g) zlahka držimo v eni roki. Novost bo kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom, saj je opremljena z 2-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 400 frekvence 1,4 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Adreno 305, 4,3-palčnim (10,9-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, gigabajtom sistemskega pomnilnika, zvočniškim sistemom BoomSound in digitalnim fotoaparatom ločljivosti 4,1 milijonov točk z napredno tehnologijo UltraPixel. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 gigabajtov prostora razširljivega preko pomnilniške kartice microSD, medtem ko dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja kompaktna baterija zmogljivosti 1.800 miliamper ur.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona HTC One Mini je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean. Novost bo sprva naprodaj v srebrni in črni različici.


Prijavi napako v članku