Telefoni
24.05.2013 12:51

Deli z drugimi:

Share

HTC One kmalu pod okriljem Googla?

Podjetje HTC naj bi kmalu ponudil v prodajo novo različico pametnega mobilnega telefona One, ki bo opremljen s privzeto različico mobilnega operacijskega sistema Android Jelly Bean. Novost naj bi bila naprodaj že konec poletja.
Novi HTC One naj bi tako kot Galaxy S4 ponujal uporabniško izkušnjo mobilnikov Google Nexus.
Novi HTC One naj bi tako kot Galaxy S4 ponujal uporabniško izkušnjo mobilnikov Google Nexus.

Google je na nedavni konferenci I/O predstavil novo različico pametnega mobilnika Samsung Galaxy S4, ki je bil opremljen s privzeto različico sistema Android Jelly Bean (http://goo.gl/oY1jg). Ker je novost nadvse navdušila uporabnike storitev mobilne telefonije, so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi računalniški gigant pod svoje okrilje kmalu prevzel še HTC One. Ta naj bi bil tako kot Galaxy S4 opremljen s privzeto različico mobilnega operacijskega sistema Android Jelly Bean, kar pomeni, da bo prav tako med prvimi deležen nadgradenj sistema.

Nova različica pametnega mobilnega telefona HTC One se bo lahko pobahala še z odklenjenim nalagalnikom (bootloader), kar pomeni, da nanj lahko brez težav namestili prirejeno različico mobilnega operacijskega sistema Android. Strojna oprema naj bi bila enaka kot pri zdajšnjem modelu, saj naj bi obsegala 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 600 frekvence 1,7 GHz, sistemski pomnilnik kapacitete 2 GB ter zaslon Super LCD 3 s 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

Podjetje HTC naj bi »Googlov« pametni mobilni telefon One ponudilo v prodajo že konec poletja. O njegovi maloprodajni ceni in dobavljivosti pa je seveda še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku