Tablični računalniki
20.10.2014 13:46

Deli z drugimi:

Share

HTC in Google predstavita prvo Android Lollipop Nexus tablico

Nexus 9 združuje HTC-jevo odličnost dizajna z Googlovo najnovejšo programsko opremo Android Lollipop.
HTC in Google predstavita prvo Android Lollipop Nexus tablico
HTC in Google predstavita prvo Android Lollipop Nexus tablico

HTC je napovedal predstavitev prve Android™ Lollipop tablice, Nexus 9. Kot rezultat tesnega sodelovanja med HTC in Google, Nexus 9 združuje HTC-jevo najnovejšo tehnologijo in inovativno dediščino s premium dizajnom in z Googlovo odličnostjo intuitivne programske opreme, za premium uporabniško izkušnjo s tabličnim računalnikom.

Z brušenim aluminijastim okvirjem, ki neopazno povezuje zaslon z gladko hrbtno stranjo[1], je Nexus 9 hkrati gladek in poliran, kar izkazuje HTC-jevo znanje v dovršenosti kovinskih delov. Tablica ima tudi 8,9-palični zaslon s 4:3 razmerjem slike, ki je dovolj velik, da zmore opraviti vse naloge, a še vedno dovolj majhen, da se ga udobno drži v eni roki. Tablica je lahka, saj tehta le 436 g[2] in je tako enostavna za prenašanje.

Zmogljiv tablični računalnik, ki je enostaven za uporaba, se ponaša s 64-bitnim dual-core procesorjem NVIDIA Tegra® K1, ki omogoča enostavno in hitro preklapljanje med nalogami, medtem ko Keppler GPU zagotavlja zmogljivost namiznega razreda (desktop grade performance) in grafike v obliki tablice.

Sprednja (1.6 MP) in zadnja (8 MP) kamera uporabniku omogočata, da ujame ključne trenutke, ko se zgodijo. Z resolucijo 2K zaslona (2048×1536) Nexus 9 tablični računalnik zagotavlja ostre podrobnosti in živahne barve pri gledanju fotografij, brskanju po spletu in gledanju video posnetkov. Dvojni zvočniki obrnjeni proti uporabniku imajo namensko pametni t.i. amp in profil HTC BoomSound ™ v načinu uporabe zvočnika, ki omogoča stereofonski zvok s sprednje strani naprave – odlično za ljubitelje glasbe in igralce iger.

Zasnovan tako, da izkoristi največ kar ponuja najnovejši Android™ Lollipop operacijski sistem, Nexus 9 prihaja opremljen s funkcijami, ki omogočajo enostavno večopravilnost hkrati pa tudi visoko stopnjo personalizacije in varnosti prek številnih varnostnih funkcij ob prijavljanju. Podaljšana življenjska doba baterije za uporabnika pomeni, da lahko nameni več časa uporabi in manj časa polnjenju naprave.

»Nexus 9 je odličen primer, kaj se lahko doseže, ko dve podjetji, združeni v svoji strasti do inovativne tehnologije, združita moči in ustvarita izdelek z uporabniško izkušnjo v središču procesa načrtovanja,« je dejal Peter Chou, izvršni direktor HTC. »HTC-jev neprekosljiv oblikovalski jezik združuje najsodobnejši napredek programske opreme z namenom ponuditi premium tablični računalnik, navznoter in navzven. Navdušeni smo, da lahko ta izdelek predstavimo trgu.«

[1] Gladka hrbtna stran bo na voljo v črni, rjavi in beli barvi.

[2] Podatek se nanaša na LTE verzijo Nexus 9


Prijavi napako v članku