Telefoni
01.10.2011 10:16
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC Explorer – mobilnik za vsak žep

Dimenzije mobilnika Explorer so 102,8 mm x 57,2 mm x 12,9 mm.
Dimenzije mobilnika Explorer so 102,8 mm x 57,2 mm x 12,9 mm.

HTC je napovedal svoj nov mobilnik. Gre za mobilnik z imenom Explorer, ki se ne more pohvaliti z najboljšimi strojnimi karakteristikami, pohvalil pa naj bi se lahko z zelo nizko ceno. HTC namreč še ni izdal, koliko denarja bo potrebno zanj odšteti, se pa po drugih virih govori, da naj bi bil to najcenejši pametni mobilnik, nastal izpod rok tega podjetja.

V mobilniku Explorer lahko najdemo 600-megaherčni procesor ter 384 megabajtov RAM pommnilnika. Četudi ta dva kosa strojne opreme nista v vrhu današnje ponudbe, pa sta oba še vedno dovolj zmogljiva, da poganjata mobilnikov operacijski sistem Android 2.3 (Gingerbread) z najnovejšim uporabniškim vmesnikom Sense 3.5. Explorer je opremljen tudi s kamero s 3,15 megapiksla in avtomatskim fokusom, 3,2-palčnim (8,1 centimetra) zaslonom z resolucijo 320 x 480 ter 384 megabajti spomina, ki se jih da dodatno razširiti z microSD karticami.

HTC je pri njem uvedel še eno zanimivost, ki sicer ni ravno praksa pri njihovih telefonih. Zadnji pokrov mobilnika se namreč da zamenjati s pokrovom neke druge barve. Med drugim bodo na volje barve, kot so modra, oranžna ter vijolična.

Explorer bo na voljo v zadnji četrtini letopšnjega leta. Kupiti ga bo možno na vseh glavnih Samsungovih trgih. To pa so Evropa, Bližnji vzhod, Azija ter Afrika.


Prijavi napako v članku