Računalništvo, telefonija
21.10.2019 12:59

Deli z drugimi:

Share

HTC Exodus 1s: Poceni osebna banka v vaše žepu!

Za nakup zanimivega telefona HTC Exodus 1s bo treba odšteti le 219 evrov.
Za nakup zanimivega telefona HTC Exodus 1s bo treba odšteti le 219 evrov.

Pri podjetju HTC so nas tokrat prijetno presenetili s nadvse zanimivim pametnim mobilnim telefonom, ki je namenjen varnemu shranjevanju kriptovalut. Glavna zamisel pri pripravi pametnega mobilnega telefona HTC Exodus 1s je bila v tem, da se lastnike kriptovalut »postavi« v tako imenovani “TrustZone” del procesorja Snapdragon 435 . Varnostna tehnologija se imenuje HTC Zion, ta del pa je nekoliko ločen od operacijskega sistema, kar pomeni, da v primeru vdora še vedno ostane varen. Tu dejansko gre za neke vrste sobo za paniko znotraj telefona.

Pametni mobilni telefon HTC Exodus 1s temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo (tako kot njegov predhodnik HTC Exodus 1) in ga lahko uporabljamo tudi za druge namene kot zgolj za varno shranjevanje navideznih denarnih valut. Novost je namreč opremljena s 14,5-centimetrskim oziroma 5,7-palčnim zaslonom ločljivosti 720p in razmerjem stranic 18 proti 9, mobilnim procesorjem Snapdragon 435, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora, ki ga lahko razširimo s pomnilniškimi karticami microSD.

HTC Exodus 1s med drugim ponuja še 3,5-milimerski priključek za slušalke, vmesnik microUSB za polnjenje in bralnik prstnih odtisov. Za zajem fotografij je tu na voljo enojni digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih tok in spletna kamera ločljivosti 13milijonov slikovnih točk. Na srečo novost ni pretirano draga, saj jo evropski trgovci vrednostijo na zgolj 219 evrov.


Prijavi napako v članku