Računalništvo, telefonija
21.07.2012 19:00
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hrana za Applove fanatike

Bi ga kupili, če bi bil naprodaj pri nas?
Bi ga kupili, če bi bil naprodaj pri nas?

Uporabniki elektronskih naprav so ljudje in ti morajo občasno seveda tudi kaj pojesti. Ker so predvsem uporabniki Applovih naprav zelo navezani na njihove izdelke, se temu postopoma prilagajajo tudi proizvajalci hrane. Priznana tajvanska pekarna je tokrat šla še nekoliko dlje, saj je njihove kolačke zapakirala v embalažo, ki je navzven skoraj povsem enaka embalaži priljubljenega tabličnega računalnika iPad. Njihov izdelek so poimenovali kar iYou.

Tako sestavine kot ostale informacije so zapisane na način, da so razumljive vsakemu, ki je v rokah že držal embalažo tabličnega računalnika iPad. Na zadnji stranici je navedeno, da izdelek tehta 480 gramov, meri 35 x 23 x 6 centimetrov, vsebuje šest sladic in je izdelan v Tajvanu. Kolački so narejeni iz hrušk, pecilnega praška, sode bikarbone, fižolove paste in fino mletega sladkorja. Rok trajanja sveže narejenega peciva je najmanj 30 dni.

Še bolj zanimiva je prva stranica paketa iYou. Tu je namreč narisanih kar dvanajst ikon aplikacij, od katerih ima seveda vsaka svoj specifičen pomen. Njihov pomen je (od leve proti desni): Poletni festival, šest kosov, domača izdelava, 30 dni izjemnega okusa, hrana iz jajc in mleka, sveže narejeno, 100-odstotna zabava, brez maščob, oblika majhne hruške, za darilo, priporočilo šefa kuhinje in narejeno v Tajvanu.

Priznana tajvanska pekarna je s prehrambenim izdelkom iYou zadela v polno, saj ta gre v prodajo kot za stavo. Zakaj je temu tako, si oglejte predstavitveni videoposnetek, ki je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/bwfEU. Zanimiv marketing, mar ne?


Prijavi napako v članku