Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
Varnost
29.03.2022 12:59
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hramba podatkov za spletne strani in e-pošto

Ko potrebujemo spletno gostovanje, je pomembno, da se odločimo za ponudnika, ki nam zagotavlja hitre in zanesljive storitve, rezervne kopije in najboljšo možno uporabniško podporo.

Pri spletnem gostovanju gre za zakup prostora na strežniku, na katerega naložite spletno stran ter ga uporabljate tudi za e-maile na vaši domeni. Vsako resno podjetje nujno potrebuje gostovanje, ostaja le še odločitev glede ponudnika in paketa gostovanja, ki bo zadovoljil specifične potrebe podjetja.

Spletno gostovanje in Turbo za zahtevnejše

Spletno gostovanje (shared hosting) je najpogosteje uporabljena vrsta gostovanja, saj je primerno za večino spletnih strani, trgovin in e-poštnih uporabnikov. Gre za preprosto gostovanje: preko cPanel nadzorne plošče z nekaj kliki namestite WordPress spletno stran oz. osnovno trgovino ali katalog, namestite SSL certifikat, aktivirate e-poštni predal in podobno. Navadno gre za cenovno najbolj dostopno gostovanje, obenem pa nudi visoko stopnjo hitrosti in zanesljivosti. Za osnovne potrebe vam bodo v podjetju Neoserv priporočili prav to.

Za bolj zahtevne spletne strani ali trgovine se navadno priporočajo VPS gostovanja, a ta podjetjem prinašajo več dela in stroškov. Za bliskovito in neprekinjeno delovanje, tudi ob večjem navalu obiskovalcev ali kupcev, zato pri podjetju Neoserv priporočajo super-zmogljivo spletno Turbo gostovanje. Paketi Turbo Gostovanja so od 3 do 10-krat bolj zmogljivi od klasičnih spletnih gostovanj, obenem pa naročniku ne prinašajo slabosti VPS gostovanj, saj za vsa omenjena sistemska opravila skrbi ponudnik.

Reseller gostovanje

Gostovanje, primarno namenjeno spletnim agencijam oz. izdelovalcem spletnih strani, ki želijo svojim strankam ponuditi tudi storitev spletnega gostovanja, je Reseller gostovanje. Tudi sicer so za gostovanje večjega števila spletnih strani bolj primerni Reseller paketi. Poglejmo, zakaj.

Prvič: vsak račun v okviru Reseller paketa razpolaga z lastnimi rezerviranimi strežniškimi zmogljivostmi. Tako ena spletna stran, ki je zelo obiskana ali je žrtev spletnega napada, ne more vseh sistemskih sredstev porabiti zase in s tem vplivati na delovanje ostalih spletnih strani.

Drugič: v Reseller okolju so paketi med seboj izolirani s tehnologijo CloudLinux/CageFS. To pomeni, da ogrožena spletna stran, ki jo je napadel spletni virus, ne more vplivati na delovanje spletne strani v drugem paketu.

VPS gostovanje ali celo lastni strežnik

Nameščanje specifične oz. poljubne programske opreme na Spletnem, Reseller in Turbo gostovanju običajno ni mogoče. V primeru potreb po specifični programski opremi pri Neoserv svetujejo lasten virtualni strežnik (VPS), da lahko naročnik samostojno namešča, konfigurira in vzdržuje programsko opremo glede na potrebe posameznih projektov. Naročnik se lahko odloči tudi za vzdrževan VPS strežnik, za katerega skrbi ponudnik storitve.

Kadar tudi virtualni strežnik ne zadošča potrebam hrambe podatkov ali gostovanja spletnih aplikacij in e-pošte, je vedno možno izbrati lasten strežnik in naročnik ima popolnoma proste roke pri izbiri tako strojne kot programske opreme. Podobno kot pri VPS gostovanju, je tudi v tem primeru možnih več načinov sodelovanja s ponudnikom, odvisno predvsem od izkušenj in potreb naročnika.

E-poštno gostovanje

Zagotovo je na mestu omeniti, da se lahko odločite na primer tudi le za e-poštno gostovanje. V tem primeru je vaš cilj predvsem zagotoviti e-poštni predal na lastni domeni, boljšo dostavljivost e-poštnih sporočil, višjo stopnjo varnosti, večje kapacitete nabiralnikov in trajno hrambo.

Rezervne kopije podatkov

Pri vseh naštetih možnostih gostovanja so izjemnega pomena rezervne kopije. Izguba podatkov lahko prinese kar nekaj preglavic ali večjo poslovno škodo. Neoserv pri vseh vrstah gostovanja in vzdrževanih VPS strežnikih brez doplačila omogoča rezervne kopije za vsaj 5-6 mesecev nazaj. Hkrati se, prav tako brez doplačila za končnega uporabnika, rezervne kopije hranijo tudi v dodatnem fizično ločenem podatkovnem centru. Podatke je možno enostavno obnoviti po delih ali pa kar v celoti – in to z le nekaj kliki v nadzorni plošči.

Več podatkov in celotno ponudbo najdete na spletni strani podjetja www.neoserv.si, ki je eden največjih ponudnikov za gostovanje v Sloveniji. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
spletno gostovanje


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500
Internet je vozlišče inovacij in temelj sodobne družbe. Okolja, kjer je internet prosto dostopen in zanesljiv, beležijo nepredstavljiv razvoj. Internetna dostopnost pa ni samoumevna. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več