Računalništvo, telefonija
01.01.2000 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izkoristite Windows Server 2019 s strežniki Hewlett Packard Enterprise

Dolgoletno strateško partnerstvo vodilnih svetovnih IT podjetji Hewlett Packard Enterprise (HPE) in Microsoft združuje skupen partnerski ekosistem, strokovno znanje in širok nabor rešitev za poslovne sisteme. Rezultat več kot 30. letnega sodelovanja in razvoja IT rešitev je tudi prodajni program HPE Reseller Option Kit (HPE ROK), ki omogoča enostaven nakup Windows Server operacijskega sistema, ki je prilagojen in optimiziran za delovanje s HPE strežniškimi sistemi. HPE Microsoft ROK licence je mogoče izkoristiti izključno s strežniki Hewlett Packard Enterprise.
With the latest hardware and software, Windows Server 2019 enables direct business benefits—like better data analysis and enhanced security—as well as the flexibility to migrate to the cloud.
With the latest hardware and software, Windows Server 2019 enables direct business benefits—like better data analysis and enhanced security—as well as the flexibility to migrate to the cloud.

Najnovejša različica Windows Server 2019 operacijskega sistema je od letošnjega aprila na voljo tudi preko HPE Microsoft ROK prodajnega programa. Uporabniki lahko naročijo celovito rešitev, ki vključuje HPE ProLiant Gen10 strežniške sisteme in HPE PointNext storitve, Windows Server 2019 programsko opremo, namestitev, integracijo in vzdrževanje IT okolja, pri pooblaščenih HPE distributerjih in partnerjih. Hewlett Packard Enterprise ponuja ugoden nakup Windows Server 2019 Essentials, Windows Server 2019 Standard in Windows Server 2019 Datacenter, vključno s Client Access licencami (User CAL, Device CAL, Remote Desktop Service CAL). Katera kombinacija Windows Server 2019 različice in HPE ProLiant Gen10 strežnika je ravno prava za vaše poslovanje?

Katera različica je idealna za vaše poslovanje?

Windows Server 2019 je operacijski sistem, ki povezuje lokalno IT infrastrukturo s storitvami v oblaku, omogoča vzpostavitev hiperkonvergentne infrastrukture, in v kombinaciji s HPE Silicon Root of Trust varnostnim sistemom v HPE ProLiant Gen10 strežnikih, zagotavlja najvišji nivo varnosti.

Windows Server 2019 Standard je idealna in ugodna rešitev za mala in srednje velika podjetja z naraščajočimi IT potrebami, ki potrebujejo napredne funkcije, podporo za oddaljeno poslovanje in prilagodljivo virtualizacijo IT okolja. Licenca standardne različice omogoča osnovne Windows Server 2019 funkcionalnosti, kot so povezava z oblačnimi storitvami, replikacija podatkov (omejitev na eno replikacijsko skupino in 2 TB podatkov) in uporabo do dveh virtualnih strežnikov (VM) ali dveh Hyper-V kontejnerjev. Za namestitev dodatnih dveh VM je potrebno ponovno licencirati vsa procesorska jedra v strežniku. Strežniki HPE ProLiant ML110 Gen10, HPE ProLiant ML350 Gen10, HPE ProLiant DL360 Gen10 ali HPE ProLiant DL380 Gen10 bodo najbolj primerna izbira za vzpostavitev hibridnega IT okolja v malih in srednje velikih podjetih.

Podjetja, katerih poslovanje zahteva visoke obremenitve, napredne sisteme za shranjevanje podatkov, virtualizacjio in uvajanje poslovnih aplikacij, bodo lahko izkoristile številne funkcije najbolj popolne različice Windows Server 2019. Shielded Virtual Machines, Software Defined Networking (SDN) in Storage Spaces Direct (SDS) so vključeni v Windows Server 2019 Datacenter licenci, ki dovoljuje vzpostavitev neomejene količine virtualnih strežnikov in Hyper-V kontejnerjev. HPE ProLiant ML350 Gen10, HPE ProLiant DL3xx Gen10 in HPE ProLiant DL5xx Gen10 seriji strežnikov, bodo v kombinaciji z Windows Server 2019 Datacenter različico

Windows Server 2019 kos najzahtevnejšim obremenitvam.

S HPE Windows Server Core Licensing Calculator lahko hitro in enostavno preverite, koliko Windows Server 2019 Standard ali Windows Server 2019 Datacenter licenc boste potrebovali.

NE POZABITE! Windows Server 2018 EOS

Microsoft je določil datum za konec podpore (EOS) za Windows Server 2018 in 2018 R2, ki bo 14. januarja 2020. To pomeni, da redne varnostne posodobitve operacijskega sistema ne bodo več na voljo. Pri strokovnjakih pooblaščenih HPE distributerjev in partnerjev se pozanimajte, kaj to pomeni za vaše poslovanje in pripravite načrt za prehod na sodoben strežniški sistem HPE ProLiant Gen10 s HPE Microsoft ROK Windows Server 2019.

Dobava strežnikov in pripadajočih sistemskih storitev

Tako kot pri prejšnjih OEM Windows Server različicah, so ob nakupu novih strežnikov na voljo tako prednameščene različice kot tudi posebej dobavljive in sicer za tiste kupce, ki želijo celotno nameščanje operacijskega sistema opraviti samostojno. Tako imenovane ROK licence lahko tržijo le uradni HPE partnerji in sicer skupaj z dobavo novih strežnikov in pripadajočih sistemskih storitev. Seznam HPE partnerjev v Slovenije najdete tukaj.

*By maximizing technology and infrastructure investments with Windows Server 2019, forward-facing businesses can capture direct business benefits, including higher sales and profitability, lower costs, and better data analysis.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku