Prenosni računalniki
25.04.2023 13:37
Posodobljeno 3 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP ZBook Power G9: prenosnik na steroidih

Uporabniki prenosnih računalnikov se delimo na manj zahtevne, tiste povprečne in zelo zahtevne. Slednji ne sprejemajo kompromisov, želijo le najboljše, pri večopravilnosti jih računalnik ne sme ovirati. Zanje je prava izbira poslovni prenosnik HP ZBook Power G9.
Foto: HP
Foto: HP

To je preprosto povedano prenosni računalnik, ki zmore vse. Po zaslugi delovnega pomnilnika RAM (DDR5) s kapaciteto kar 32 GB bo delo (ali zabava) potekalo tekoče, pa če se ga boste še tako potrudili obremeniti. Procesor Intel Core i9-12900H (2,5 GHz (5 GHz)) 12. generacije zagotavlja impresivno zmogljivost tudi pri najzahtevnejših nalogah, ki mu jih boste zadali. Brez težav boste sočasno poganjali večje število kompleksnih programov, čemur bi bil klasični prenosnik težko kos.

Tudi najzahtevnejši ga boste težko utrudili

Z vgrajenim SSD NVMe diskom velikosti 1 TB so se pri HP-ju močno potrudili, da vam ne bo tako hitro zmanjkalo prostora za shranjevanje podatkov. SSD disk zagotavlja hiter zagon, tako da lahko pozabite na dolgotrajno čakanje, preden se ob vklopu prenosnik zares prebudi.

HP ZBook Power G9 je opremljen s 15,6-palčnim zaslonom s tehnologijo IPS in ločljivostjo Full HD (1920 x 1080). Ta HP-jev mogočnež pa ima eno posebno odliko, saj je opremljen z grafično kartico nVIDIA RTX (4 GB), tako da je primeren za delo z najnaprednejšimi grafičnimi programi. Pri svojem delu se ga bodo razveselili arhitekti, inženirji, grafični in industrijski oblikovalci … Razveselili pa se ga bodo tudi študentje tehničnih in naravoslovnih smeri. Skratka – gre za prenosni računalnik, ki bo zadovoljil vsakogar, tudi tiste najzahtevnejše.

Glede priključkov moramo izpostaviti priključek ThunderBolt 3, ki zagotavlja podporo za docking postajo. Več lahko najdete tukaj in v spodnjem posnetku.

Na njem je naložen operacijski sistem Windows 10 Pro, ki je zasnovan posebej za zahtevno delo. Prenosnik bo mogoče uporabljati za risanje načrtov, tako 2D kot 3D, posebej primeren je za delo s programi, kot so AutoCAD, Adobe Premiere Pro, SOLIDWORKS, Autodesk Revit, AvidPro in Avid Media Composer.

Prenosni računalnik HP ZBook Power G9 je oremljen je z bralnikom prstnih odtisov, bralnikom kartic. Tipkovnica je osvetljena, tako da bo tudi delo v temi enostavno.

Z enim polnjenjem boste lahko delali ves dan in še več

Po meritvah proizvajalca je eden izmed adutov prenosnega računalnika HP ZBook Power G9 tudi baterija, ki zagotavlja do 16 ur dela brez vtičnice. Eno polnjenje zagotavlja, da vas bo brez težav spremljal ves delavnik – tudi ob bolj zahtevnih opravilih. Če se slučajno s polnjenjem »zakalkulirate«, pa 30-minutno polnjenje zagotavlja napolnjenost baterije do polovice. Vrhunsko!

Pri HP-ju so mislili tudi na varnost, saj HP ZBook Power G9 odlikuje varnostni sistem, ki vam bo zagotavljal brezskrbnost. Ena od osnovnih komponent sistema je zaščita HP Wolf for Business. Pohvali se lahko tudi s sistemom za zaznavanje vdorov Tamper Lock26, ki zagotavlja robustno zaščito pred fizičnimi vdori v računalnik. Senzor zazna morebitne poskuse odpiranja prenosnika.

Ni samo vrhunski, je tudi ekološki

Kar 50 odstotkov plastike, uporabljene pri izdelavi, predstavlja reciklirana plastika (tudi odpadna plastika iz oceanov). Tipke osvetljene tipkovnice so deloma izdelane iz odpadnih DVD-jev. Reciklirani materiali (aluminij) pa so bili uporabljeni tudi pri izdelavi kovinskega ohišja.

Več o tem super prenosniku lahko najdete na povezavi, kjer je tudi na voljo za nakup.

Za pestro izbiro še več prenosnih računalnikov pa odklikajte na Enaa.com.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več