Računalništvo, telefonija
04.02.2013 18:05
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP predstavil razburljive hibridne in poslovne naprave ter novo multimedijsko storitev

HP je danes v ljubljanskem Nebotičniku predstavil naprave, ki zares sodijo v sam vrh.
HP je danes v ljubljanskem Nebotičniku predstavil naprave, ki zares sodijo v sam vrh.

HP je danes v ljubljanskem Nebotičniku predstavil naprave, ki zares sodijo v sam vrh. Novi HP ElitePad, Envy x2, EliteBook Folio in EliteBook revolve so vsaka zase izjemna naprava. Z omenjenimi napravami HP cilja na utrditev položaja vodilnega ponudnika osebnih računalnikov – tudi v Sloveniji.

Primož Šabec, direktor skupine PSG pri HP Slovenija, je predstavil podatke družbe HP v preteklem letu, ta je v svetovnem merilu ustvarila za 120 milijard evrov prihodkov, v Sloveniji pa so bili ti nižji kot lansko leto. Po nekaterih podatkih je HP tudi prvi v svetu po številu prodanih enot, to je kar 58 milijonov prodanih računalnikov ali kar šest milijonov več kot prvi konkurent.

»Tudi v prihodnje bo HP razvijal rešitve in izdelke, ki bodo v soskladju s pričakovanji kupcev. Gre predvsem za prilagodljive IT rešitve, povezljivost in mobilnost ter storitve v oblaku«, je povedal g. Šabec. »Na danes predstavljene izdelke smo pri HP zelo ponosni, saj gre za izdelke ki ustrezajo vsem zahtevam poslovnih uporabnikov, še posebej kar zadeva varnost in povezljivost«, je še dodal. »HP Elitebook revolve je bil na sejmu CES celo razglašen za najboljši prenosnik«.

Tomaž Podlipnik iz HP Slovenija je predstavil naslednje izdelke:

  • HP Elitepad 900 je pravi poslovni tablični računalnik, vgrajen v lepo, lahko in masivno ohišje iz kakovostnih alu zlitin. Poleg zaslona pod gorilla glass, in operacijskega sistema Windows 8 PRO, ga odlikuje še širok nabor dodatkov, med katerimi izstopajo ElitePad Smart Jacket, pametni ovitek, ki nudi več možnosti za povezovanje in daljše trajanje baterije, razširitvena postaja in productivity jacket, ovitek, ki je hkrati tudi tipkovnica vsebuje pa tudi čitalec kartic in druge pripomočke za povezovanje.
  • HP Envy x2 je zmogljiv in izredno tanek osebni računalnik, ki v eni napravi združuje prednosti dveh. Gre za prenosnik, ki deluje tudi kot tablični računalnik. Zaslon je mogoče odstraniti in ga uporabljati kot tablični računalnik, saj je na tipkovnico pritrjen z magnetnim zaklopom. Uporabnikom ni več treba izbirati med izdelkom za ustvarjanje bogatih vsebin in izdelkom za zabavo na poti – sedaj imajo namreč vse možnosti v eni napravi. HP Envy x2 je že na voljo tudi v Sloveniji, njegova cena znaša 849€.
  • HP EliteBook Folio 9470m je izjemno tanke in lahke oblike. Zagotavlja vmesnike za poslovna okolja in baterijo, ki jo je mogoče zamenjati med delovanjem. Tako je zasnovana za strokovnjake, ki delajo na poti. Tudi ta izdelek je že na voljo na slovenskem trgu, cene zanj pa so od 1.299€ naprej.
  • HP EliteBook Revolve dovoljuje uporabnikom, da svoje delo pokažejo ostalim tako, da zavrtijo zaslon na dotik v poljubni smeri. Računalnik lahko zložijo tudi v ultra-mobilno tablico. Izdelek je namenjen za uporabo v živahnih poslovnih okoljih. HP EliteBook Revolve prihaja na trg predvidoma v marcu, cene pa še niso znane.

Ob zaključku predstavitev je HP predstavil tudi novo glasbeno storitev, ki je v sodelovanju z Universal Music in Beats Pro na voljo na nekaterih novih HP računalnikih. Storitev HP Connected Music omogoča brezplačno poslušanje glasbe izpod okrilja hiše Universal Music, na predstavitvi pa so premierno predvajali videospot skupine Zebra Dots. S predstavljenimi izdelki je HP še enkrat dokazal, da sodi na sam vrh proizvajalcev osebnih računalnikov in to simbolično predstavil na vrhu Nebotičnika.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več