Računalništvo, telefonija
28.02.2013 14:32
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP predstavil najhitrejši namizni barvni tiskalnik na svetu

HP Officejet Pro X je postavil Guinnessov rekord v hitrosti tiskanja. Medtem pa HP Deskjet tiskalniki praznujejo 25. obletnico.
Multifunkcijska naprava HP Officejet Pro X576dw
Multifunkcijska naprava HP Officejet Pro X576dw

HP je predstavil nov tiskalnik HP Officejet Pro X, ki ga je Guinnessova knjiga rekordov priznala kot najhitrejši namizni tiskalnik na svetu. Z zmogljivostjo tiska do 70 strani na minuto je naprava zasnovana za uporabo v majhnih in srednje velikih podjetjih, kjer povečuje poslovno produktivnost in niža stroške tiskanja.

Spomladi bo HP kupcem ponudil še dve novi napravi, tiskalnik HP Officejet Pro 251dw in multifunkcijsko napravo HP Officejet Pro 276dw. Obe napravi, ki sta namenjeni poslovni uporabi, omogočata 50 odstotkov nižjo ceno natisnjene strani kot laserski tiskalniki. Z naprednimi upravljavskimi funkcijami ju je zelo enostavno integrirati v obstoječo IT infrastrukturo.

HP je sicer prve Deskjet tiskalnike predstavil v letu 1988. Vse odtlej je vlagal v razvoj brizgalnih tehnologij, svoje novosti pa je trgu predstavljal pod okriljem blagovnih znamk HP Photosmart in HP Officejet. V 25 letih je proizvedel skoraj 600 milijonov brizgalnih tiskalnikov.

HP Officejet Pro X: izjemna učinkovitost za majhna in srednje velika podjetja

Barvni tiskalniki in multifunkcijske naprave HP Officejet Pro X zagotavljajo dvakrat hitrejše tiskanje in pol nižjo ceno natisnjene strani kot laserski tiskalniki. Vgrajena HP PageWide tehnologija omogoča sočasen nanos vseh štirih barv, pri čemer papir potuje, brizgalna glava pa miruje. S tem tiskalnik deluje hitro in tiho. Z zmogljivostjo tiska do 70 strani na minuto je naprava najhitrejši namizni tiskalnik po oceni Guinnessove knjige rekordov.

Tiskalnik odlikuje tudi certifikat ENERGY STAR® in je v kombinaciji z originalnimi kartušami, 50 odstotkov nižjo porabo električne energije in naprednimi funkcijami, kot je avtomatsko dvostransko tiskanje, nadaljevanje zaveze družbe HP k spodbujanju trajnostnega tiskanja.

Tiskalnik HP Officejet Pro 251dw in multifunkcijska naprava HP Officejet Pro 276dw

Napravi, ki bosta na voljo predvidoma spomladi, bosta uporabnikom ponudili specifične storitve, namenjene srednje velikim podjetjem. Z njima se bodo zaposleni v oddaljenih lokacijah ali na poslovni poti počutili kot v pisarni na sedežu podjetja.

25. obletnica HP Inkjet tiskalnikov

HP je javnosti svoj prvi HP Deskjet tiskalnik predstavil februarja 1988. S ceno okoli 995 ameriških dolarjev je naprava tiskala s hitrostjo 2 strani na minuto. Danes ponudba brizgalnih tiskalnikov družbe HP vključuje hitre naprave z majhno težo in vrsto funkcij, kot so brezžična spletna povezljivost, storitve v oblaku in upravljavske rešitve za podjetja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku