Računalništvo, telefonija
25.04.2007 11:32

Deli z drugimi:

Share

HP okrepil vodstvo

Pri podjetju HP so se pohvalili, da so, po podatkih podjetja IDC za prvo koledarsko četrtletje 2007, še okrepili svoj vodilni položaj na svetovnem trgu osebnih računalnikov. HP je povečal prednost na trgu pred svojim najbližjim konkurentom, ob tem pa je v zadnjem zaključenem proračunskem letu zabeležil še rekordni dobiček iz poslovanja. Novi rezultati analitskega podjetja prav tako označujejo sedmo zaporedno četrtletje, ko je HP rasel hitreje kot svetovni trg.

“HP-jeva usmeritev v najboljšo uporabniško izkušnjo ob optimizaciji poslovnega modela, posvečanje različnim tržnim segmentom in nudenje pomembnih inovacij so temelj rasti in povečanja tržnega deleža na globalni ravni,” je dejal Todd Bradley, izvršni podpredsednik, skupina za osebne sisteme pri HP-ju. “HP rešuje potrebe potrošnikov, malih in srednje velikih ter največjih podjetij z najširšo ponudbo izdelkov, ki so na voljo v prodajnem kanalu po njihovih željah.”

Po podatkih poročila podjetja IDC je HP povečal svoje vodstvo pred najbližjim konkurenčnim podjetjem na 3,9 odstotne točke (po številu prodanih enot osebnih računalnikov). HP-jev tržni delež je tako dosegel 19,1 odstotka. HP-jeva svetovna prodaja se je v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta povečala za 28,2 odstotka, kar je več kot 2,5-krat več, kot je znašala skupna rast trga.

HP-jevi izdelki osebnih sistemov vključujejo dlančnike, pametne telefone, prenosne in namizne računalnike, večpredstavne strežnike MediaSmart in nove kategorije računalniških in zabavnih naprav ter nove generacije televizijskih sprejemnikov.

HP je prav tako objavil, da je zaključil oblikovalsko prenovo celotne ponudbe osebnih sistemov za potrošnike z novimi namiznimi in prenosnimi osebnimi računalniki in predstavil števine nove izdelke in storitve za mala podjetja. Več informacij zainteresirani o tem najdete v spodnjih povezavah.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,