Prenosni računalniki
09.10.2013 09:07

Deli z drugimi:

Share

HP Chromebook 11 narejen z Googlom

Uporabnikom se bo zlahka prikupil novi prenosnik HP Chromebook 11 z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS, saj je dovolj zmogljiv za vsakodnevna opravila. Novinec je trenutno naprodaj le v ZDA in Združenem kraljestvu, Google pa zanj zahteva zgolj preračunanih 205 evrov.
Miniaturni prenosni računalnik HP Chromebook 11 za malo denarja ponuja veliko!
Miniaturni prenosni računalnik HP Chromebook 11 za malo denarja ponuja veliko!

Prenosni računalniki Chromebook z oblačnim operacijskim sistemom Google Chrome OS so med kupci cenovno ugodnih prenosnikov zdaleč najbolj priljubljeni. Uporabnikom se bo zlahka prikupil tudi novi prenosnik HP Chromebook 11, saj je dovolj zmogljiv za vsakodnevna opravila, zanj pa podjetje Google zahteva zgolj preračunanih 205 evrov. Novost je trenutno naprodaj le v ZDA in Združenem kraljestvu, proti koncu leta pa se bo seznam držav razširil.

Prenosni računalnik HP Chromebook 11 je nadvse varčen z dragoceno električno energijo, saj za preračunavanje podatkov uporablja Samsungov 2-jedrni procesor Exynos 5250 s procesorskimi sredicami Cortex A15 frekvence 1,7 gigahercev. Preostala strojna oprema obsega še dva gigabajta sistemskega pomnilnika, pogon Solid State z 16 gigabajti prostora, brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth ter opcijsko celo podporo za mobilna omrežja 4G. Izjemno kakovostni zaslon IPS z 11,6-pallčno (29,5-centimetrsko) diagonalo ponuja izris slik z ločljivostjo 1.366 x 768 slikovnih točk, skupna teža novosti pa je komajda večja od kilograma.

Eden izmed glavnih adutov kompaktnega prenosnega računalnika HP Chromebook 11 je tudi možnost polnjenja vgrajene baterija preko priključka microUSB, kar pomeni, da za polnjenje lahko uporabimo tudi polnilec pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika. Ker so zvočniki vgrajeni pod tipkami tipkovnice, je kakovost zvoka vedno enaka. Ob nakupu novosti, ki je naprodaj v modri, rdeči, rumeni, zeleni, beli in črni barvi kupci brezplačno prejmejo 100 gigabajtov oblačnega prostora v okviru spletne storitve Google Drive za obdobje dveh let.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku