Računalništvo, telefonija
08.06.2011 16:28
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hibridi so vse bolj popularni

Hibridi so vse bolj popularni
Hibridi so vse bolj popularni

Pametni telefoni kot komunikacijske in poslovne naprave postajajo vse bolj inteligentni, imajo več in več praktičnih funkcij, na trgu pa se že pojavljajo tudi hibridni modeli, ki združujejo funkcije pametnega telefona in tabličnega računalnika. V modi so veliki, na dotik občutljivi zasloni in robustne ter zanesljive strojne konfiguracije. Na splošno te nove naprave prinašajo veliko zabavnih in funkcionalnih aplikacij za končnega uporabnika. No, ena izmed takšnih naprav je prav gotovo nova Dellova pridobitev Mini 5.

Njegov edinstven cross-screen zaslon s širokim vidnim poljem ima več kot dostojno diagonalo dolžine 130 mm (5 inch), ločljivosti 480 x 800 slikovnih točk. In ravno zaslon je tisti, ki ga ločuje od običajnih pametnih telefonov.

Čeprav je treba priznati, da se Dell Mini 5 nekako ne enači s standardi ostalih pametnih telefonov, pa je treba poudariti, da je kljub široki paleti novih funkcij in gigantskemu zaslonu njegova debelina vseeno minimalna. Vizualno izgleda namreč precej dobro, ne glede na dejstvo, da je v celoti izdelan iz plastike.

Dell Mini 5 teče na operacijskem sistem Google Android, njegov uporabniški vmesnik pa je precej dodelan in uporaben. Poganja ga 1GHz procesor Snapdragon (podobno kot model Nexus One) ima podporo za 3G, Wi-Fi (802.11 b/g), Bluetooth 2.1 + EDR, A-GPS, za fotografiranje pa bo poskrbel 5 MP fotoaparat s samodejnim ostrenjem, dvojno LED bliskavico in kopico foto učinkov ter dodatna sprednja kamera, namenjena videoklicem. Če ste eden izmed tistih, ki kolebate med žepnim »pametnjakovičem« in ne toliko žepnim tabličnim računalnikom (ter močno sovražite belo jabolko), potem bo Dellov Mini 5 ravno za vas.


Prijavi napako v članku