Računalništvo, telefonija
07.11.2018 10:09
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hekerji ukradli 65 GB podatkov podjetju, ki se ukvarja z načrtovanjem jedrskih elektrarn!

Nepridipravom je v napadu na podjetje Ingérop skupaj uspelo ukrasti za več kot 65 gigabajtov bolj ali manj zaupnih podatkov.
Nepridipravom je v napadu na podjetje Ingérop skupaj uspelo ukrasti za več kot 65 gigabajtov bolj ali manj zaupnih podatkov.

Skupina francoskih hekerjev, poznanih pod psevdonimom Cigeo’s Monsters, je s prefinjenim napadom uspela prelisičiti varnost informacijskega sistema francoske družbe Ingérop. Kot vse kaže napad ni bil odkrit kar dolgo časa, saj je nepridipravom skupaj uspelo ukrasti za več kot 65 gigabajtov bolj ali manj zaupnih podatkov. Zaradi dejavnosti francoske družbe Ingérop so se v javnosti že pričela pojavljati vprašanja, kakšne posledice bi lahko imela kraja za varnost ljudi.

Francoska družba Ingérop se namreč poleg s projekti za namene odlaganja jedrskih odpadkov ukvarja tudi z načrtovanjem jedrskih elektrarn ter izgradnjo zapor za tramvajske in železniške proge. Ukradeni podatki so se žal že pojavili na tako imenovanem temnem spletu. Ti obsegajo različne projekte jedrskih elektrarn, načrte za sisteme za video nadzor v različnih stopnjah razvoja, in sicer od začetnih faz pa vse do izvedbenih projektov. Ti podatki pa se žal ne nanašajo zgolj na francoska podjetja, ampak tudi na podjetja locirana v Nemčiji, Španiji in Južni Ameriki.

Hekerski napad na informacijski sistem francoske družbe Ingérop se je zgodil že v juniju letošnjega leta, zanj pa je javnost izvedela šele pred kratki. Kakšne bodo dejansko dolgoročne posledice omenjenega hekerskega napada, pa si vsaj zaenkrat še ne upa napovedati nihče.


Prijavi napako v članku