Telefoni
24.12.2013 07:29

Deli z drugimi:

Share

Hekerji “razbili” zaščito Applovega sistema iOS 7

Uporabniki Applovih mobilnih naprav z operacijskim sistemom iOS 7 so pridobili možnost odprave nadležne zaščite, ki preprečuje poganjanje s strani Appla neavtoriziranih aplikacij. Za odstranitev zaščite potrebujejo le programsko opremo evasi0n7, računalniški sistem Windows ali MacOS X in pet minut prostega časa.
Spretni prsti članov hekerske skupine Evasi0n so zlomili napredno Applovo protipiratsko zaščito operacijskega sistema iOS 7!
Spretni prsti članov hekerske skupine Evasi0n so zlomili napredno Applovo protipiratsko zaščito operacijskega sistema iOS 7!

Hekerska skupina Evasi0n je za uporabnike Applovih mobilnih naprav, ki želijo povsem prilagoditi delovanje njihovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, pripravila izjemno presenečenje za konec leta. Ti so namreč pridobili možnost prenosa programske opreme evasi0n7, s pomočjo katere je možno odpraviti nadležno zaščito, ki uporabnikom operacijskega sistema iOS 7 preprečuje poganjanje s strani Appla neavtoriziranih aplikacij. Novost je združljiva z vsemi različicami sistema iOS 7, vključno z najnovejšo inačico 7.0.4.

Programsko opremo evasi0n7 hekerske skupine Evasi0n lahko poganjamo tako na osebnih računalnikih Windows kot MacOS X, celoten postopek pa traja manj kot pet minut. Z omenjeno programsko opremo lahko hitro in brez težav odklenemo celotno družino Applovih mobilnih naprav letošnjega leta, kot so tablična računalnika iPad Air in Retina iPad mini ter pametna mobilna telefona iPhone 5S in iPhone 5C. Tu so seveda zajete še vse preostale Applove mobilne naprave, ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem iOS 7.

Natančna navodila za odklep Applovih mobilnih naprav z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom iOS 7 so dosegljiva s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/iOS7-JB. Če boste pri uporabi novosti naleteli na nepredvidene težave, nič zato, saj vam bodo na pomoč priskočili uporabniki Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG). To seveda počnite na lastno odgovornot.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku