Računalništvo, telefonija
04.05.2011 15:46
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hekerji ponovno nad Sony

Podjetje Sony se je očitno moralo močno zameriti spletnim kriminalcem!
Podjetje Sony se je očitno moralo močno zameriti spletnim kriminalcem!

Zaradi pomanjkljive zaščite in nepazljivosti je skupini nepridipravov pred kratkim uspelo brez večjih težav vdreti v računalniško omrežje podjetja Sony, ki je ponujalo storitev PlayStation Network. Spretnim hekerjem je uspelo v relativno kratkem času odtujiti osebne podatke več deset milijonov spletnih igričarjev. Računalniški gigant je pred kratkim potrdil še krajo podatkov o kreditnih karticah. Kevin Stevens iz družbe Trend Micro celo zatrjuje, da so se ti podatki že pojavili na spletu. Podatki o dobrih dveh milijonih kartic naj bi bili celo že naprodaj zainteresiranim kupcem.

Kot vse kaže se je podjetje Sony močno zamerilo spletnim kriminalcem. Pred kratkim je spretnim hekerjem namreč uspelo vdreti še v računalniško omrežje, ki je ponujalo storitev Sony Online Entertainment. Spretnim hekerjem je tokrat uspelo ukrasti osebne podatke slabih 25 milijonov spletnih igričarjev. Nepridipravom se je uspelo dokopati do njihovih uporabniških imen in gesel, njihovih pravih imen in priimkov, podatkov o spolu, domačih naslovov, naslovov elektronskih pošt, telefonskih številk, datumov rojstev in celo digitalnih odtisov shranjenih gesel.

Spletnim hekerjem je pri napadu na računalniško omrežje storitve Sony Online Entertainment prav tako uspelo odtujiti podatke o kreditnih karticah. Podjetje Sony je potrdilo krajo 12.700 številk kreditnih kartic. Na srečo naj bi tu šlo za zastarele številke kreditnih kartic iz podatkovne baze iz leta 2007. Podjetje Sony zagotavlja, da tu ni prišlo do odtujitve »aktualnih« in »uporabnih« številk kreditnih kartic. Kljub temu bo ponovna kraja osebnih podatkov še dodatno načela ugled podjetja Sony. Bi mu vi zaupali vaše osebne podatke in številko kreditne kartice?


Prijavi napako v članku