Igre
03.07.2009 16:23
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Heavy Rain, obetavna igra za Playstation 3

Malo vožnje v deževnem vremenu, osvežilno.
Malo vožnje v deževnem vremenu, osvežilno.

V letošnjem letu naj bi končno izšla težko pričakovana igra za Playstation 3, Heavy Rain: The Origami Killer. Napovedana je bila že leta 2006 in vse od takrat niso redki tisti, ki nanjo čakajo z velikimi pričakovanji. Predvsem po zaslugi velikopoteznih obljub avtorjev in njihovega dobrega slovesa, saj so izdelali že igri Omikron: The Nomad Soul in pa Fahrenheit. Predvsem slednja je tako pri kritikih, kot pri igralcih požela precejšen uspeh, še najbolj na račun odlične zgodbe ter njenega podajanja skozi samo igro. Glede na to ni presenečenje, da je igra leta 2005 s strani GameSpota prejela nagradi za najboljšo zgodbo leta in tudi za najboljšo pustolovsko igro leta.

Tudi v igri Heavy Rain naj bi bil velik poudarek na zgodbi. Avtorji obljubljajo da bo ta temačna, odrasla in kompleksna. Glede na njihov sloves menim, da jim lahko upravičeno verjamemo. Svojevrstna posebnost igre naj bi bila tudi, da bomo lahko igro normalno končali kljub smrti vseh glavnih likov. To naj bi bilo mogoče na ta način, da v kolikor lik, ki ga vodimo, umre, se igra in zgodba nadaljujeta skozi oči drugega. Sliši se precej zanimivo, kako bo to delovalo v praksi pa bomo videli ob izidu.

Igra sama naj tako ne bi bila nadaljevanje Fahrenheita, kakor so na spletu namigovali nekateri, pač pa popolnoma nova igra. Zgodba naj bi bila še najbolj podobna noir trilerju, tipa Sin City in ne bo vsebovala nadnaravnih elementov. Avtorji pa poudarjajo veliko čustveno nabitost zgodbe ter konkretne posledice igralčevih odločitev na razplet. Tako naj igre ne bi le opazovali in bili v njej vseskozi pasivni opazovalec na vnaprej določenih zgodbovnih tirnicah, pač pa naj bi jo tudi soustvarjali. Samo igranje pa naj bi obilno temeljilo na tako imenovanih “Quick-Time Eventih” (QTE), kar pomeni, da bo treba med igranjem v pravem trenutku pritisniti tipko, ki se bo pokazala na zaslonu. V kolikor nam bo to uspelo se bo sekvenca odvila nam v prid, v nasprotnem primeru pač ne.

Igra naj bi po napovedih izšla žal le za Playstation 3. V začetku je bilo sicer govora o izidu tudi na osebnih računalnikih, vendar je nekje med samim razvojem postala Playstationova ekskluziva.


Prijavi napako v članku