Igre
28.05.2010 09:17
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Half-Life 2 odslej tudi za Mac

Legendarna računalniška igra Half-Life 2 bo zagotovo osvojila tudi uporabnike Macov!
Legendarna računalniška igra Half-Life 2 bo zagotovo osvojila tudi uporabnike Macov!

Računalniški igri Half-Life 2 in Half-Life 2: The Orange Box sta odslej preko spletnega portala Steam dosegljivi tudi uporabnikom Applovih računalniških sistemov Mac. Za prvo igro morajo igričarji odšteti nekaj manj kot pet evrov, za drugo pa dobrih 16 evrov. Različica Half-Life 2: The Orange Box vključuje, poleg same igre, še dodatke Episode One in Two ter Portal. Dodatek Team Fortress 2 pa bo uporabnikom računalniških sistemov Mac na voljo šele poleti, saj je še vedno v fazi preizkušanja.

Naj kot zanimivost še dodamo, da je bila računalniška igra Half-Life 2 uporabnikom osebnih računalnikov na voljo že konec leta 2004 in je temeljila na osnovi grafičnega pogona Source. Igra se je odvijala v okolici mesta City 17, njen glavni akter pa je bil znanstvenik Gordon Freeman. Ta se je skupaj z zavezniki, med katerimi je bila vključena tudi uporniška skupina Vortigaunt iz mesta City 17, »boril« proti raznovrstnim pošastim.

V kolikor vam računalniška igra Half-Life 2 ni pri srcu, pa si omislite brezplačno igro Portal, ki je prav tako na voljo za Applove računalniške sisteme Mac. Ta je povrh vsega tudi občutno bolj zanesljiva od različice, ki je namenjena operacijskim sistemom Windows.


Prijavi napako v članku