Igre
02.10.2009 13:33

Deli z drugimi:

Share

GRAND LAN tudi tokrat uspešen

LAN party: GRAND LAN #3
LAN party: GRAND LAN #3

Pretekli vikend se je v Sevnici odvijalo prav posebno tekmovanje. V nekaj več kot letu dni so organizatorji, in hkrati tudi rekorderji po številu udeležencev v Sloveniji na tovrstnih dogodkih, zbrali moči in pripravili tretjo edicijo dogodka GRAND LAN. Kot kaže, je recesija svoje kremplje pokazala tudi na LAN dogodkih, saj se za sodelovanje na tovrstnih prireditvah letos odloča precej manj igralcev; tokrat se jih je na GRAND LAN-u zbralo okoli 170. Poleg eŠportnega LAN dogodka, pa so se odvijale tudi slovenske nacionalne kvalifikacije za World Cyber Games in kot kaže, bo tudi letos Slovenija imela nekaj zastopstva na velikem finalu na Kitajskem.

Tako kot vedno so se tudi zdaj organizatorji potrudili in najboljšim podarili bogate materialne nagrade: AMD procesorji, grafične kartice Gainward, zvočne kartice Creative in še in še. Generalni pokrovitelj LAN dogodka je bil Microsoft, ki je navzoče osveščal o novitetah njihove zadnje različice Internet Explorerja 8. Za dodatno popestritev dogajanja so poskrbeli tudi slovenski »navijalci«, ki so v živo demonstrirali navijanje računalniških sistemov in hlajenje s tekočim dušikom. Za pravi show pa so poskrbele hostese Internet Explorerja, ki so igralcem podeljevale bogate nagrade, nenazadnje pa so si tri prisvojile tudi laskavi naziv »naj huda bejba« LAN dogodka.

Za konec so organizatorji najavili tudi nov koncept GRAND LAN-a, ki bo zdaj očitno svoje nadaljevanje dobil tudi na trgih južneje od nas – Hrvaški in Srbiji. Že naslednje leto naj bi namreč Zagreb in Beograd ugledala luč GRAND LAN-a.


Prijavi napako v članku