Telefonija
16.06.2006 09:03
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gostovanje WLAN

Družba Mobitel je s 15. junijem 2006 naročnikom Mobitel GSM/UMTS zagotovila gostovanje WLAN in s tem uporabo sistema WLAN v tujini brez nakupa vrednostnic tujih operaterjev. Znesek uporabe storitev WLAN v tujini se bo obračunal skladno s cenikom za operaterja, v omrežju katerega bo uporabnik gostoval, naročniki pa ga bodo poravnali skupaj z ostalimi mobilnimi storitvami z mesečnim računom za storitve mobilnih telekomunikacij.

Gostovanje WLAN bo Mobitelovim naročnikom ponudilo možnost uporabe storitev WLAN na več kot 4.800 vstopnih točkah v 36 državah sveta, število gostovanj WLAN pa se bo še povečalo. Hkrati bo Mobitel svojim naročnikom v promocijskem obdobju do 15. julija 2006 nudil brezplačno uporabo brezžičnega internetnega dostopa na katerikoli vstopni točki v tujini v omrežju operaterja, s katerim ima družba sklenjen sporazum o gostovanju WLAN, do skupno največ 24 ur uporabe.

Gostovanje WLAN bo preprosto in varno, z uporabo gesla, ki ga bo uporabnik pridobil prek sporočila SMS. Uporabnik bo poslal SMS s ključno besedo WLANGOSTOVANJE na številko 1919 in prejel povratno sporočilo SMS z geslom, ki ga bo nato lahko uporabljal v tujini, do sedem dni, na katerikoli vstopni točki operaterja, s katerim ima Mobitel sklenjeno pogodbo o gostovanju.

Navodila za uporabo, ažuren seznam vstopnih točk partnerskih operaterjev ter ceniki posameznih operaterjev bodo skupaj z ostalimi informacijami uporabnikom na voljo na spletni strani www.neowlan.net, na pomoč pa se lahko obrnejo tudi na Mobitelov Center za pomoč naročnikom na telefonskih številkah +386 31/41/51 700 700 za naročnike Mobitel GSM/UMTS.


Prijavi napako v članku