Računalništvo, telefonija
22.07.2013 06:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gorilla Glass 4 brez odseva in bakterij!

Podjetje Corning naj bi vodilnim proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov še pred koncem letošnjega leta ponudilo v prodajo četrto generacijo zaščitnega stekla Gorilla Glass. Novost bo v primerjavi z zdajšnjo inačico še bolj odporna na praske, skorajda brez odseva in bo opremljena celo s protibakterijsko zaščito.
Nova generacija stekla Gorilla Glass bo na račun manjšega odseva znatno povečala uporabniško izkušnjo z mobilniki!
Nova generacija stekla Gorilla Glass bo na račun manjšega odseva znatno povečala uporabniško izkušnjo z mobilniki!

Zaščitna stekla Gorilla Glass so izjemno priljubljena med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov srednjega in višjega cenovnega razreda, saj trenutno domujejo že na poldrugem milijonu izdelkov. Tovrstna zaščitna stekla bodo med mobilnimi giganti kmalu postala še bolj želena, saj je podjetje Corning najavilo že četrto generacijo stekla Gorilla Glass, ki je vsaj za razred boljša od zdajšnjih. Novost je namreč še bolj odporna na praske, je skorajda brez odseva in je opremljena celo s protibakterijsko zaščito.

Glavni adut zaščitnega stekla Gorilla Glass je tanek premaz, ki odbija svetlobo na način, da ta ne pride do uporabnika, s tem pa se posledično zmanjša tudi odsev. To dejansko pomeni, da bomo kmalu na dotik občutljive mobilne naprave lahko uporabljali tudi ob močni zunanji svetlobi in v bližini svetil. Nadvse zanimiva je tudi protibakterijska zaščita, saj neprestano uničuje zdravju škodljive bakterije in preprečuje njihovo širjenje. Številne raziskave so namreč pokazale, da so na dotik občutljivi zasloni gojišče nevarnih mikroorganizmov.

Podjetje Corning še ni razkrilo, kdaj bo vodilnim proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov ponudilo v prodajo četrto generacijo stekla Gorilla Glass. Mnogi poznavalci verjamejo, da bi lahko bila nova generacija zaščitnih stekel nared še pred koncem letošnje jeseni, kar pomeni, da bi lahko z njim opremljene prve mobilnike ugledali že proti koncu leta.


Prijavi napako v članku