Telefoni
15.10.2018 12:00

Deli z drugimi:

Share

Googlova kamera boljša od Samsungove?

Google je nedavno predstavil svoj najnovejši pametni telefon Google Pixel 3, medtem ko Samsung "napada" z svojim najnovejšim dosežkom - telefon z štirimi kamerami. Kateri posname boljše fotografije?
Katera kamera je boljša?
Katera kamera je boljša?

Vprašanje ni le kateri telefon posname lepše fotografije, temveč ali je Googlov telefon res boljši od Samsungovega. Takoj ob predstavitvi so namreč pri Googlu dejali: “Googlova ena sama leča je boljša od vseh vaših najmodernejših leč skupaj”. Seveda so tukaj mislili na nov Samsungov telefon, ki se ponaša kar s štirimi kamerami za optimalno in najkakovostnejšo fotografijo, kar jo lahko proizvede en sam pametni telefon.

Oba Googlova najnovejša telefona, tako Pixel 3 kot Pixel 3 XL, imata 12.2-megapikselni senzor za zajem kakovostne fotografije. Kljub temu imajo nekateri telefoni več kamer, vendar prej zaradi zajemanja globine slikanega kot za kvaliteto same slike.

Huawei P20 Pro ima kar tri senzorje. Enega za standardno fotografijo, drugega za zajem globine okolja in tretjega za slikanje črnobelih fotografij brez kakršnega koli filtra. Prav tako ima LG-jev V40 tudi tri senzorje, ki pa jih uporablja za hkratno fotografiranje, kjer vam potem omogoči izbiro najboljše posnete fotografije.

Torej, zakaj naj bi bila Googlova ena sama leča boljša od treh? Podjetje to trditev nanaša na podatek, da je predvsem kvalitetno izdelana, kot tudi, da ima najboljšo programsko opremo za obdelavo fotografije.


Prijavi napako v članku