Računalništvo, telefonija
19.02.2017 12:19
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google z odlično novico za uporabnike portala YouTube

Kratke video oglase na spletnem portalu YouTube ne bo mogoče preskočiti!
Kratke video oglase na spletnem portalu YouTube ne bo mogoče preskočiti!

Priljubljeni Googlov spletni portal YouTube se je pred časom financiral izključno s spletnim oglaševanjem, ki pa je postajalo iz dneva v dan bolj nadležno. Zaradi tega so pri tehnološkemu gigantu uvedli sistem plačevanja za ogled videoposnetkov (YouTube Red), ki znaša okoli preračunanih devet evrov mesečno. Glavna prednost plačljive spletne storitve YouTube je možnost predvajanja videoposnetkov brez nadležnih oglasov. To zagotovo pripomore k bistveno boljši uporabniški izkušnji, saj se sicer reklamni oglasi predvajajo celo znotraj predvajanega videoposnetka, če je ta daljši od 20 minut.

Uporabniška izkušnja pa je za neplačnike zaradi dolgih reklamnih oglasov postala že tako nadležna, da so uporabniki počasi začeli YouTube zapiščati. Zaradi tega so pri Googlu nedavno sprejeli odločitev, da ukinejo oglase dolžine 30 sekund, ki jih ni mogoče preskočiti. Ti oglasi bodo sicer še vedno dovoljeni, vendar bodo uporabniki dobili možnost, da jih preskočijo že po nekaj sekundah.

Kdaj točno bo Google uporabnikom dal možnost preskakovanja oglasov, za zdaj še ni znano, spletne govorice pa namigujejo, da bo ta možnost na voljo šele v začetku leta 2018. Google v novi možnosti oglaševanja seveda vidi le prednosti za končne uporabnike, saj bodo morali biti reklamni videoposnetki še bolj inovativni, da bi zadržali uporabnike pri ogledu. Pri tem velja opozoriti, da kratki oglasi ne bodo nadomestili drugih oblik oglaševanja na portalu YouTube, ampak bodo le kot dodatna izbira za oglaševalce.


Prijavi napako v članku