Računalništvo, telefonija
01.08.2018 06:53
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google z novim reklamnim posnetkom osmešil tako Windowse kot MacOS

Google z novim reklamnim posnetkom osmešil tako Windowse kot MacOS
Google z novim reklamnim posnetkom osmešil tako Windowse kot MacOS

Na trgu mobilnih naprav, še posebej na področju prenosnih in namiznih računalnikov, vlada med proizvajalci prava vojna. Ti si na vsak način želijo pridobiti kar največ novih uporabnikov njihovih izdelkov. Zelo dobra možnost, kako si pridobiti nove uporabnike, je seveda oglaševanje. Podjetja se poslužujejo tudi takšnih, v katerih kažejo, zakaj so njihovi produkti boljši od konkurenčnih, tokrat pa so se še posebej »izkazali« pri podjetju Google.

Po dolgem času se je Google v Združenih državah Amerike ponovno spravil nad operacijska sistema Windows in MacOS, in sicer z nadvse zanimivim videospotom (https://youtu.be/2xryaZF1Z4w) za računalnike Chromebook. Ta prikazuje številne napake iz operacijskih sistemov Windows in MacOS, ki marsikaterega uporabnika osebnih računalnikov spravljajo ob živce, ter poudarja preprostost operacijskega sistema ChromeOS, ki je med uporabniki zelo priljubljen. Gre namreč za enega najbolj zanesljivih sistemov na svetu, ki za delovanje ne potrebuje zmogljive strojne opreme.

Chromebooki po mnenju mnogih že predstavljajo alternativo računalnikom, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10, in sicer predvsem na račun njihovega hitrega delovanja ter nizke cene. Poleg tega v zadnjem času prihajajo v ospredje tudi tisti modeli prenosnikov Chromebook, ki so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom in poslovnežem, kar povzroča velike preglavice tudi podjetju Apple.


Prijavi napako v članku