Računalništvo, telefonija
15.07.2019 13:31

Deli z drugimi:

Share

Google z novim družbenim omrežjem. Mu bo tokrat uspelo?

Google se vrača s povsem novim družbenim omrežjem Shoelace!
Google se vrača s povsem novim družbenim omrežjem Shoelace!

Družbeno omrežje Google Plus (Google+) je bilo obsojeno na propad že od prvega dne. V slabo luč je platformo Google Plus namreč spravljalo kar nekaj stvari, od nepričakovanih in nenapovedanih sprememb uporabniškega vmesnika, do tega, da so te spremembe bile neprimerljivo slabše od konkurence. Poleg tega so se širile tudi govorice o notranjih sporih glede tega, kako bi naj Google Plus razvijali v prihodnosti. Google Plus je dokončno zaprl vrata leta 2018, ko je hekerjem uspelo pridobiti osebne podatke več milijonov uporabnikov.

Kmalu pa bo podjetje Google poskušalo srečo z novim družbenim omrežjem, ki sliši na ime Shoelace. Novost je dejansko nekoliko drugačna v primerjavi z vodilnimi družbenimi omrežji, saj bo omogočala grajenje prijateljstev na osnovi skupnih interesov. Na ta način bomo lahko organizirali ali pa se zgolj pridružili dogodku, ki nas bo zanimal. Za ta namen bomo lahko objavili »oglas«, aplikacija pa nam bo prikazalo mesto srečanja preko priročnega zemljevida. Tu je seveda na voljo tudi prostor namenjen klepetanju med člani. Novo Googlovo družbeno omrežje bo namenjeno tako uporabnikom mobilnih naprav Android kot iOS.

Googlovo novo družbeno omrežje Shoelace je trenutno na voljo zgolj za omejeno skupino poskusnih uporabnikov in ga je mogoče uporabljati le znotraj ameriškega velemesta New York City. Če se bo novost izkazala za uporabno in jo bodo uporabniki z veseljem uporabljali, bo družbeno omrežje Google Shoelace prej ali slej na voljo tudi v drugih državah širom sveta.


Prijavi napako v članku