Telefoni
29.09.2015 22:59
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google z mobilnikoma Nexus 5X in Nexus 6P nad Apple!

Google z mobilnikoma Nexus 5X in Nexus 6P nad Apple!
Google z mobilnikoma Nexus 5X in Nexus 6P nad Apple!

Podjetje Google je v boj proti Applovima pametnima mobilnima telefonoma iPhone 6S in iPhone 6S Plus poslal mobilnika Nexus 5X in Nexus 6P, ki sta ga zanj pripravili podjetji LG in Huawei. Nanj je računalniški gigant pričakovano namestil mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow, ki je precej bolj napreden od predhodnika. Ta namreč prinaša možnost dodeljevanja pravic za dostop do določenih komponent mobilne naprave ali programov, kot so kamera, mikrofon, koledar, kontakti in še več. Poleg tega je omogočen še boljši predogled spletnih strani z možnostjo vnaprejšnjega nalaganja na osnovi zgodovine brskanj.

Manjši model Nexus 5X je pričakovano opremljen s 5,2-palčnim (13,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk oziroma gostote 423 točk na palet. Za hitro delovanje je bilo poskrbljeno s šestjednim procesorjem Snapdragon frekvence 1,8 gigahercev in dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Tu so na voljo še baterija kapacitete 2.700 miliamper ur, digitalni fotoaparat ločljivosti 12,3 milijonov slikovnih točk z laserskim ostrenjem in spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih toč. Manjši pametni mobilni telefon Nexus 5X je na voljo v treh barvah (modri, beli in črni) in z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 in 32 gigabajtov, pri čemer je vstopna cena v ZDA postavljena na preračunanih 340 evrov.

Večji pametni mobilni telefon Google Nexus 6P pa je opremljen s kar 5,7-palčnim (14,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1440 slikovnih točk in osemjedrnim procesorjem Snapdragon frekvence 1,9 gigahercev. Tu najdemo še tri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti, 64 gigabajti in 128 gigabajti prostora. Zmogljiva elektronika je zajeta v aluminijasto ohišje, medtem ko dovolj dolgo avtonomijo zagotavlja baterija kapacitete 3.500 miliamper ur. Za nakup vstopne različice je v Združenih državah Amerike potrebno odšteti preračunanih 445 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku